Funda Toppers #81: sicke miljoenenvilla’s in de Randstad

Het is weer dinsdag en dat betekent dat het tijd is voor een Funda toppertje. Afgelopen weekend mochten we groots genieten van een spectaculaire ‘supersunday’. Om in het kader van strijdende grootmachten te blijven droppen we deze week twee toppertjes voor jullie. Het wordt een clash tussen Amstelveen en Nieuwersluis, een pot van 17.650 m² versus 42.825 m². Jullie mogen bepalen welke de dikste is. 

Beide huizen hebben hun charmes en ontiegelijk veel grond. Beide huizen zijn gelegen op een oneven huisnummer en liggen binnen een straal van een halfuur van Amsterdam en Utrecht. FC Weerensteyn neemt het op tegen FC Amsteldyck en het belooft een aardige kraker te worden.

Buytenplaets Amsteldyck

Dit prachtige huis is gelegen op een groot perceel langs de betoverende Amstel, omringd door een heel privépark. Het pand, dat in 2002 is gebouwd, is tiptop strak van binnen en buiten. Het ontwerp van zowel het hoofdhuis draait eigenlijk om de natuur waar het in ligt. Geeft je een beetje die sprookjes feeling. Een uitspraak die zo op een tegeltje kan.

Het huis is op een verhoging gebouwd waardoor je een prima uitzicht hebt in je eigen tuin en de Amstel. Met in totaal 10 kamers, 4 badkamers, een wijnkelder, een fitnessruimte, een wellnessruimte en een binnenzwembad biedt deze woning alle luxe. De eigenaren wilden een compleet huis bouwen. Resultaat? Een woonoppervlak van maar liefst 674 m² en een bruto vloeroppervlakte van totaal ca. 1287 m². Voor maar € 5.950.000 koop je een huis in een unieke setting waar natuurlijke schoonheid en al het moderne comfort samenkomen. Meer info op Funda.

Buitenplaats Weeresteyn

Op naar de tegenstander. Dit unieke landgoed, gelegen aan de rivier de Vecht, tussen Breukelen en Loenen, bestaat uit een indrukwekkend terrein van maar liefst 4,3 hectare en dat hartje randstad. Het omvat een monumentaal pand dat zowel als luxe woning als kantoor gebruikt kan worden. Ook dit enorme landhuis is omringd door een prachtige tuin, met vijver. Maar deze heeft wel een monumentale brug, wel extra dik. Ook heb je drie garages en niet te vergeten: een bunker. Tegeltje maken voor aan de muur en je geeft er zo je persoonlijke touch aan.

Weeresteyn, een historisch landgoed dat in 1705 werd gebouwd, heeft tussen 1967 en 1970 een volledige renovatie ondergaan onder toezicht van Monumentenzorg. Het landgoed geniet heeft dus een NSW-status, de natuur schoonwet weet je wel. Geeft je niet alleen de unieke erkenning als Rijksmonument, maar ook de nodige belastingvoordeeltjes. Wij zijn wel warm geworden van die 628 m² woonoppervlakte en 42.825 m² perceel. Voor een kleine € 5.300.000 kan je jezelf bekronen tot de koning van Weeresteyn, wij sparen nog effe door. Meer specs op de site van Funda.

Reageer op artikel:
Funda Toppers #81: sicke miljoenenvilla’s in de Randstad
Sluiten