Funda Toppers #90: Hypermodern woonparadijs in Eersel

Ook als je buiten de randstad wil wonen, zijn er genoeg pareltjes te vinden op Nederlands grootste makelaarssite. Vandaag trekken we naar het zuiden van het land, het Brabantse Eersel om precies te zijn, waar we een kijkje nemen in een huis wat zo recht uit The Sims lijkt te komen.

En of dit een pareltje is. Alleen al de oprijlaan oprijden is al een feestje, en wanneer je de strakke vormgegeven Villa de Mast aan de horizon ziet verschijnen waan je je al helemaal in een paradijs. Het ontwerp van het huis is gemaakt van slechts drie materialen: natuursteen, beton maar voornamelijk heel veel glas die verwerkt is in de muur, zodat jij elke ochtend heerlijk dat grote landgoed in kan staren. 

Wat: Een moderne villa, ontworpen door architecten van internationaal topniveau.
Waar: Het Brabantse dorp Eersel, vlakbij Eindhoven.
Leukste feature: Buiten het binnenzwembad, ingebouwde sauna en dikke bioscoop? De eigen paardenstal aan huis.
Kost dat: Voor 7.500.000 mag je ‘m overnemen van de verkoper, geen geld.

Anders nog iets?

Niet alleen wij waren op slag verliefd op dit paleisje, ook de kenners onder ons vonden dit huis er eentje om in te lijsten. Sterker nog, het huis is zelfs bekroond met de ‘Mooi Brabants Welstandsprijs’. En die win je niet zomaar.

Villa de Mast

Bij binnenkomst worden we begroet door een interieur dat zo uit een VTWonen gids lijkt te komen. De entree van het huis bevat veel glas om zo direct dat ruimtelijke gevoel te creëren, en is tevens de verbindende factor tussen de twee vleugels van de villa. In de woonkamer vind je een heerlijk brede open haard waar jij tot in de late uurtjes prima kan vertoeven voor de televisie. De moderne keuken is van alle snufjes voorzien, en heb je tijdens het koken ook nog eens een heerlijk uitzicht over die riante tuin die jij als eigenaar van dit stekkie er gratis en voor niets bij krijgt. Bofkont.

“In het zuiden schijnt altijd de zon!” Die uitspraak gaat voor deze villa in ieder geval wel op. We snappen dat je met zo’n tuin maar al te graag buiten zit als het lekker weer is, en dat zit bij dit huis in ieder geval wel snor. Je krijgt namelijk de beschikking over een terras waar jij al nippend van je pilsje kan genieten van die heerlijke zomers die ons land te bieden heeft, als het niet regent tenminste.

In de strak vormgegeven badkamer vinden we een regendouche met meer knoppen dan een gemiddeld ruimteschip, en aan nachtrust geen gebrek want je zal ongetwijfeld heerlijk in slaap vallen in de aangrenzende masterbedroom. Je schoonmoeder op bezoek? Die kan jij kwijt in een van de daarvoor bestemde gastenkamers, heb jij daar ook geen last meer van. Daarnaast kan jij met die ingebouwde sportschool alvast gaan werken aan je summerbody, en ben je wat minder van de kracht oefeningen, dan kan je jouw cardio-trainingen doen in het binnenzwembad.

Hebben we het trouwens al gehad over de aangrenzende paardenstal? Paardenliefhebbers hoeven met het kopen van dit huis geen retourtje manege meer te maken, want door de stal aan huis hoef jij je hengst niet meer te missen. Dat mag ook wel voor dit geld. En over geld gesproken, de verkoper vraagt een kleine vergoeding van ongeveer 7.500.000 euro. Bijkomend voordeel, het huis koop je vrij op naam, dus de kosten van de overdacht zijn niet voor jou. Steek je die toch weer in je zak.

Wij op de redactie laten het huis na lang wikken en wegen toch aan ons voorbij gaan. Wij komen nét een paar tientjes te kort voor de vraagprijs van 7.500.000. Ach ja, jammer maar helaas. Zit er voor ons niets anders op dan nog maar eens te vergapen aan die prachtige foto’s.

Gallery

Reageer op artikel:
Funda Toppers #90: Hypermodern woonparadijs in Eersel
Sluiten