Oer-Hollandse frikandel speciaal nu bij Burger King op de menukaart

redactie 3 Sep 2019 Entertainment

De vertrouwde frikandel speciaal, die bij elke snackbar om de hoek te halen is, krijgt vanaf vandaag een Amerikaans tintje. Fastfoodketen Burger King introduceert met volle trots hun eigen versie van de frikandel speciaal: De FreaKINGdel Burger.

Specialer dan speciaal

Noteer de datum van vandaag in de boeken. Vandaag is het namelijk tijd voor de herontdekking van Nederlands meest bekende snack. Burger King staat wereldwijd bekend om zijn ‘flame grilled’ Whopper, maar verrast nu alle Nederlandse fans met de introductie van een ‘old Dutch favourite’. De FreaKINGdel Burger is afgekeken van de bekende frikandel speciaal, maar krijgt wel een speciaal King-tintje. De nieuwe FreaKINGdel Burger is net als de Whopper ‘flame grilled’ voor die authentieke grillsmaak. Ook is de frikandel geen langwerpige bruin gekleurde staaf, maar vierkant van vorm, zodat deze als burger op een broodje kan worden geserveerd. Ze maken het af met verse uienringen en de bekende sauzencombinatie van curry en mayonaise.

 Foto: BURGER KING®

Oer-Hollandse snack vernieuwd

Als we spreken over de Nederlandse vette hap, dan spreken wij over de kroket en de frikandel speciaal. Terwijl fastfoodketen McDonalds al jaren bekend staat om zijn McKroket, komt Burger King nu met zijn versie van de andere Oer-Hollandse snack. Volgens de fastfoodketen was het geen bijzondere keuze om te kiezen voor de frikandel speciaal. Zij keken eens goed naar de cijfers en zagen dat de frikandel maar liefst 600 miljoen keer per jaar naar binnen wordt gewerkt. Dat is zelfs twee keer zo vaak als de kroket. De cijfers liegen er dus niet om en als het aan Burger King ligt, wordt de FreaKINGdel Burger zelfs een succes buiten Nederland. Is dit dan eindelijk de grote wereldwijde doorbraak van Nederlands meest geliefde snack?

Foto: BURGER

Reageer op artikel:
Oer-Hollandse frikandel speciaal nu bij Burger King op de menukaart
Sluiten