De ultieme hangover cure: proef dit Portugese broodje met biefstuk, worst en ei

Wauw, heb je ooit van de Francesinha gehoord? Als je van lekker eten houdt, moet je deze Portugese sandwich-sensatie proberen! Dit is de perfecte guilty pleasure voor zowel voor als na een kater, en het wordt geserveerd met overheerlijke frietjes on the side en geheime saus.

Het beste nieuws? Je hoeft niet helemaal naar Portugal te reizen om dit monster van een broodje te proeven, want je kunt het nu vinden op de barkaart van ARCA Amsterdam.

Francesinha

De Francesinha is echt een beest van een broodje, gevuld met worst, biefstuk én ham in het midden. Het is bedekt met gesmolten kaas en overgoten met een speciale tomatensaus met een licht pittige kick. Wat het zo speciaal maakt? Er zit bier in! Tot slot wordt het broodje afgetopt een spiegelei. Bij een broodje als dit kunnen de frieten uiteraard niet missen, en die zul je ook nodig hebben om de heerlijke saus mee op te lepelen.

Francesinha

De Portugese croque monsieur

De Francesinha werd traditioneel in Portugal gegeten als een snack voor het uitgaan om de volgende dag een kater te voorkomen, maar is ook perfect voor de dag na een avond stappen. Het broodje werd bedacht door Daniel da Silva in 1953 toen hij terugkeerde naar Porto na jaren in Frankrijk en België te hebben gewerkt. Hij wilde een ode brengen aan de croque monsieur, maar dan wel met de smaken van Portugal. Het resultaat is een royaal belegd brood met verschillende soorten vlees en kaas, afgemaakt met een spiegeleitje: een werkelijke een smaakexplosie, voor elk moment van de dag.

Wat kost deze perfecte hangover cure vraag jij je misschien af? Voor €25,- staat de Francesinha voor jou klaar, met een heerlijke side aan frietjes. Je bestelt hem bij de ARCA Bar in art’otel Amsterdam, tijdens de lunch of ‘s avonds. Je kater zal je dankbaar zijn!

Reageer op artikel:
De ultieme hangover cure: proef dit Portugese broodje met biefstuk, worst en ei
Sluiten