Laat de fotograaf in je opbloeien met de indrukwekkende camera van de iPhone Xs

redactie 21 nov 2018 Entertainment

De iPhone Xs van Apple is, logischerwijs, de beste mobiel die het merk tot nu toe heeft geproduceerd. Bij een goed toestel hoort natuurlijk ook een goede camera. Ondanks dat de hardware van de camera grotendeels hetzelfde is als die van de iPhone X, hebben ze niet stil gezeten in Californië. Zowel de setup als de hardware zijn namelijk aangepast. Als je deze beelden ziet, zal je beseffen dat geen lompe camera meer nodig hebt om de meest gruwelijke shots te maken. Met de iPhone Xs zit er namelijk al een kneitergoede camera in je broekzak.

Specs

Allereerst even de feitjes van de Xs’ camera. Het zijn twee optisch gestabiliseerde lenzen die Apple erop heeft geplakt. Een groothoek- en een telelens. Met z’n 12 megapixels schiet je lekker scherpe foto’s. Beide lenzen werken ook samen om voor meer scherptediepte te zorgen. Swipe je naar portretmodus dan zorgt de smartphone voor een enorm wazige achtergrond op het moment dat je iemand voor je lens hebt. Het feit dat dit softwarematig gebeurt zal de fotografiepuristen wel op de tenen trappen. Maar ja, het ziet er op zich prima uit, dus ons hoor je niet klagen. Een videootje maken kan natuurlijk ook gewoon. Dit kan ‘ie doen in 4K tot wel 60 frames per seconde. Wil je in slow motion filmen, dan kun je dat doen in 1080p tot wel 240 frames per seconde.

Apps

Maar we zijn hier nu niet gekomen om door een iPhone Xs gemaakte kattenfilmpjes te kijken. Vandaag houden we het even bij foto’s. En man wat een prachtplaatjes kan dit ding schieten zeg. Portetfoto’s, landschapshots, close-ups, hij doet het allemaal. Hoewel de kleurregistratie subliem is op deze kekke smartphone, kun je je foto’s ook nog eens een extra touch geven door ze een beetje te bewerken met behulp van een paar handige foto-apps. Neem bijvoorbeeld Snapseed, met deze app kun je je foto uitgebreid op je telefoon bewerken. Al geldt ook hierbij: less is more. Ben je nog opzoek naar die extra lensflare? Check dan de app Lens Distortions eens. Als je deze subtiel gebruikt is het een echte toevoeging aan je foto. Al kun je natuurlijk ook gewoon de meesterlijke fotograaf in je naar boven halen en deze apps achterwege laten. Lekker naturel. Met een beetje geluk, toewijding en een iPhone Xs maak jij binnenkort net zulke fantastische plaatjes. Deze zijn namelijk allemaal met de Apple’s iPhone Xs gemaakt.

iPhone XS
Foto: Instagram/diskodieter
iPhone XS
Foto: Instagram/kisksyusha
iPhone XS
Foto: Instagram/coennng
iPhone XS
Foto: Instagram/idatold
iPhone XS
Foto: Instagram/coennng
iPhone XS
Foto: Instagram/ba0iee
iPhone X
Foto: Instagram/coennng
iPhone XS
Foto: Instagram/eliselenske
iPhone XS
Foto: Instagram/coennng
Reageer op artikel:
Laat de fotograaf in je opbloeien met de indrukwekkende camera van de iPhone Xs
Sluiten