Fotograaf besteedt twee jaar aan het fotograferen van bedreigde diersoorten

Redactie 6 jan 2018 Entertainment

We weten allemaal dat het met sommige diersoorten niet goed gaat. Als de ontwikkeling zich zo doorzet, dan zijn er straks geen ijsberen, gorilla’s, of Afrikaanse olifanten meer op de aarde. Moeten we niet willen met z’n allen. De Britse fotograaf Tim Flach spendeerde de laatste twee jaar om de met uitsterven bedreigde diersoorten in hun natuurlijke habitat op te zoeken en te fotograferen.

Het resultaat is het boek Endangered. Een prachtig boek vol met schitterende foto’s van, helaas, zeldzame diersoorten. Naast diersoorten als de ijsbeer en het jachtluipaard waarvan we weten dat ze niet meer met veel zijn, verdienen ook andere minder bekende dieren als de Saiga, Filipijnse arend en de olm salamander een plekje in het boek.

In het boek laat Tim zien hoe deze diersoorten moeten zien te overleven op de aarde. Waar de ene diersoort wordt bedreigd door de natuurlijke factoren, daar moet de ander vrezen voor de mens doordat zijn slagtanden bijvoorbeeld veel waard zijn op de zwarte markt. Hieronder een overzicht van de beste foto’s uit het boek. Hier kun je Endangered bestellen.

Foto’s: Tim Flach, volg hem hier op Instagram en/of bestel hier zijn boek Endangered

BoredPanda.com

Reageer op artikel:
Fotograaf besteedt twee jaar aan het fotograferen van bedreigde diersoorten
Sluiten