Wij tippen deze toffe foto-expositie in Amsterdam

redactie 15 sep 2018 Entertainment

Vanaf 15 september kun je de imponerende foto’s van de Amerikaanse fotograaf Todd Hido bewonderen in de Reflex Gallery in Amsterdam. De beelden laten zijn verkenning zien van het noordelijk halfrond. De foto-expositie Bright Black World is meer dan een paar kiekjes. Er zit een politiek statement achter. Deze winterplaatjes laten de keiharde realiteit van klimaatverandering en de dreigende duisternis zien.

Tijdens de opening van de expositie op 15 september wordt tevens het Bright Black World fotoboek van de fotokunstenaar gepresenteerd. De foto’s  van Todd zijn geïnspireerd door Scandinavische mythologie, Ragnarok en de gedachte van Fimbulwinter: een winter die nooit eindigt. Brr! De fotograaf volgde de weg van de sneeuw om op een bredere manier te laten zien in wat voor tijd wij leven.

Uniek in Nederland

Todd Hido is een grote naam in fotografieland. Eerder waren zijn foto’s te zien in toonaangevende musea als het Guggenheim Museum in New York, Los Angeles County Museum of Art, San Francisco Museum of Modern Art en nu in ook onze hoofdstad.

Om je alvast een beetje warm te maken (of eigenlijk koud) voor de expositie hebben wij alvast een paar mooie foto’s van Todd Hido op een rijtje gezet. De expositie is nu tot en met 18 november te zien in de Reflex Gallery in Amsterdam.

 

Foto’s: Todd Hiddo
Reageer op artikel:
Wij tippen deze toffe foto-expositie in Amsterdam
Sluiten