Volgens de circuitbaas van Assen is Nederlandse F1 Grand Prix 99,9% rond

Redactie 7 apr 2018 Entertainment

Ben je klaar voor mooi nieuws? Dat is maar goed ook, want volgens Jos Vaessen (voorzitter van de Formule 1 Dutch Grand Prix) is het op een schaamhaartje na rond: de Formule 1 keer terug naar Nederland. Oh yes!

Die uitspraken deed hij gister bij BNR Nieuwsradio. De Grand Prix zal in Assen gereden gaan worden (wat in principe al bekend) en moet binnen een paar jaar realiteit gaan worden. Een van de redenen is dat Assen dichtbij Denemarken en Duitsland ligt, de twee die ook in de race waren/zijn voor een Grand Prix. Maar het wordt dus Asssen.

Een andere reden is dat het circuit van Assen enorm veel fans kwijt kan. Dat bewijst het immers al jaren met de organisatie van de TT van Assen. Volgens Vaessen is het zelfs 99,9% zeker dat de Grand Prix naar Nederland komt. De aanpassingen aan de baan die nog gedaan moesten worden, zijn inmiddels al door Hermann Tilke uitgetekend en worden dit weekend door de hoge piefen van de FIA en Formula One Management ingekeken.

Wanneer dan precies? 2020 of 2021 zou het F1-circus moeten plaatsvinden. Laten we vooral niet te vroeg juichen, want wij wachten tot graag even de officiële bekendmaking van de F1 af, maar damn, dit ziet er heel rooskleurig uit.

Meer F1? Check deze gruwelijke teaser

Foto: Wikipedia

Reageer op artikel:
Volgens de circuitbaas van Assen is Nederlandse F1 Grand Prix 99,9% rond
Sluiten