Lane-keeping technologie van Ford gaat zorgen voor betere nachtrust

redactie 15 Feb 2019 Entertainment

Het automerk Ford gaat ervoor zorgen dat jij en je vriendin lekkerder kunnen slapen. Niet door een slideshow met foto’s van een Ford Fiesta vlak voor je naar bed gaat. Maar wel door een flink staaltje autotechniek, het zogeheten Lane-Keeping, te combineren met een lekker zacht tweepersoonsbed. 

Veel koppels hebben last van een partner die irritant veel beweegt tijdens zijn of haar slaap. Hierdoor kom je uiteindelijk altijd helemaal bij de rand van het bed uit. Superkut natuurlijk, want dat betekent dat je weer een halve nacht wakker ligt. Ford begrijpt de pijn en heeft nagedacht over een systeem waarbij eenieder op zijn eigen helft blijft. Gelukkig komen er geen elektrische halsbanden aan te pas.

Lane-Keeping

Ford heeft de technologie achter Lane-Keeping toegepast om zo je wederhelft op de eigen helft te laten blijven liggen. Normaal gesproken wordt deze techniek gebruikt voor het  detecteren van  de lijnen van de weg, zodat je niet buiten je rijbaan kan treden. Zo werkt het tenminste bij een auto. Maar hoe het werkt op een bed? Je moet het maar even checken in het onderstaande filmpje.

Reageer op artikel:
Lane-keeping technologie van Ford gaat zorgen voor betere nachtrust
Sluiten