Hoe de bloedmooie Nederlandse Florence uitgroeide tot superster in Australië

redactie 2 Jul 2019 Girls

Florence verliet ons koude kikkerlandje en vertrok met haar koffers naar haar droomland Australië. Voor de grap deed ze hier auditie voor het bekende tv-programma de Bachelor en tot haar eigen verbazing schopte ze het tot de laatste vier kandidaten. Het daten op camera vond ze verschrikkelijk, ook al kon ze de helikoptervlucht boven het National Park in Sydney wel waarderen. Tijd om deze beeldschone blondine eens beter te leren kennen.  We spraken haar over het meedoen aan het tv-programma, de roem en haar dromen.

Hey Florence, je gaat lekker daar in Australië. Hoe ben je in hemelsnaam terecht gekomen bij het tv-programma The Bachelor?
Het begon eerlijk gezegd allemaal als een grap. Ik was pas twee maanden in Australië en had de show nog nooit gezien. Ik had geen idee hoe groot het programma hier was. Langzaam werd dat pas duidelijk  toen ik een paar familieleden, die ook in Australië wonen, er over vertelde. Voor de auditie moest ik naar een hotel in Melbourne komen. Daar zaten super veel knappe meiden in de lobby te wachten. We werden in groepen naar binnen geroepen en moesten bepaalde opdrachten uitvoeren. Zo moesten we op volgorde gaan staan van oud naar jong zonder te praten. Waarschijnlijk om te peilen hoe assertief je bent. Ook moesten we dansen, ja echt, en vragen beantwoorden.

Uiteindelijk ben je door alle selecties gekomen en zat je met 24 knappe vrouwen in één huis, samen strijdend voor één man. Je snapt dat dit de droom is van bijna elke man, maar hoe was de sfeer onder de meiden?
Ik denk dat het te vergelijken is met een Amerikaanse Sorority. Je bent een groep en woont en doet alles samen. Je kan alleen niet perse met iedereen overweg. Bepaalde meiden vind je leuker dan anderen, net als in het normale leven. Sommige meiden werden heel competitief. Er was er zelfs eentje die constant taarten bakte en ons proteïne poeders gaf met suiker om ons vet te mesten. Ik moet er nu wel om lachen als ik er aan terug denk, maar destijds dacht ik die is niet helemaal goed.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Good morning my girls♥️ and happy Monday! I’m getting ready for my day and a busy week ahead and this morning I’ll be showing you how I get ready in the morning using my @mcobeauty products. One of my favourite cruelty-free make up brands (and so affordable it’s a joke I buy it from Woolies). Check my stories from 8am on to see what I use and shop the collection online with 20% off by using FLO20 (this is just for my followers so today only, it’ll expire in 24 hours). Hope you slay this Monday my Queens. @mcobeauty @woolworths_au #MCoBeauty proud #McoPartner

Een bericht gedeeld door FLORENCE ALEXANDRA (@florencealexandras) op

Heftig! Heb je er vriendinnen aan overgehouden?
Haha. Ik heb er zeker ook een paar mooie vriendschappen aan overgehouden. Het meisje dat de show gewonnen heeft is nu zwanger van de jongen die onze Bachelor was. Toen we samen in de top vier zaten maakten we grapjes over wie er ook zou winnen, de ander de logeerkamer zou krijgen in het huis waar ze zou gaan wonen met Matty. Drie keer raden waar ik laatst heb geslapen toen ik in Sydney was voor de babyshower…

Haha, in de logeerkamer dus. Hoe is jouw leven verandert na het meedoen? Kan je nog een beetje over straat?
Mijn leven is heel erg veranderd! Veel mensen herkennen me en vragen om foto’s. Ik sta op gastenlijsten en mensen willen met me samenwerken via social media. Bizar! Het is soms een beetje onwerkelijk allemaal. Ik voel me nog steeds wel hetzelfde natuurlijk. Als ik weer terug ben in Amsterdam waar niemand me kent (behalve mijn vrienden) dan besef ik hoe bizar mijn leven in Australië eigenlijk is.

Ontvang je ook veel liefdesverklaringen nu je daar zo bekend bent?
Ja, elke dag haha. Het verrassende is dat ik nooit ongepaste bericht krijg. Ja, één keer heb ik een gek verzoek gekregen of ik foto’s van mijn voeten kon sturen voor een bepaald bedrag. Heel apart, vond ik dat. Maar vaak zijn het hele respectvolle, lieve berichten waarin iemand vertelt waarom hij me zo leuk vindt of wat hij aan me bewondert. Dat vind ik leuk, want het is niet alleen gebaseerd op mijn looks maar ook op mijn persoonlijkheid.

Reageer je ook op die berichten?
Ik reageer er eigenlijk nooit op. Ik denk als ik daar aan ga beginnen dat ik misschien verkeerde signalen afgeef, dat wil ik niet. Maar ik waardeer de berichten wel.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Vibing today’s weather in my @princesspollyboutique outfit?There’s a little shopping haul on my stories gals?✨? use PRINCESSFLO for 20% off site wide!

Een bericht gedeeld door FLORENCE ALEXANDRA (@florencealexandras) op

Check. Hoe kan een man indruk op jou maken?
Als hij een goed gevoel voor humor heeft, zelfvertrouwen heeft maar niet arrogant is en een gezellige prater is. Zolang er een klik is en ik kan lachen hoeft een man eigenlijk niet heel veel te doen om indruk te maken.

Je bent vrijgezel, wat is jouw beste verleidingstechniek?
Ik ben best grappig, al zeg ik het zelf. Meestal moeten mannen wel om me lachen en dat werkt altijd goed. In een relatie ben ik ondernemend, loyaal en gezellig. Ik doe graag leuke dingen met mijn partner. Ook thuis probeer ik het altijd leuk te maken door bijvoorbeeld dinertjes te organiseren met vrienden of lekker te koken voor ons twee.

Klinkt goed. Nu even uit nieuwsgierigheid… Hoe zag jouw ergste date ooit eruit?
Ik heb een keer een date gehad met een jongen die mij een sms stuurde dat ‘ie onderweg was. Hij wilde daarbij alleen ook even laten weten dat ‘ie geen geld bij zich had. Toen hij aankwam had hij een blauw oog van de vechtpartij van de avond daarvoor. Ik heb snel één drankje met hem gedaan, betaald, voor ons beiden, en heb hem nooit meer gebeld.

Verstandig. Wat is het verschil tussen Australiërs en Nederlanders?
De mensen hier zijn over het algemeen super chill en de lifestyle is heel relaxt. Je kunt hier veel dingen doen ook doordeweeks, zoals uit eten gaan na werk, drankjes, feestjes, kamperen, surfen. I love it. Soms heb ik het idee dat mensen in Nederland vooral in het weekend leven en doordeweeks weinig ondernemen. Hier is dat anders. Australië is een prachtig land met geweldige, indrukwekkende natuur en een heel prettig klimaat.

We zouden het stiekem wel leuk vinden als je nog een keer terugkeert naar Nederland. Zit die kans er in?
Ik mis mijn vrienden en familie in Nederland. En de Nederlandse humor. En Amsterdam. Maar of ik echt terugkom voorgoed weet ik niet. Ik heb hier in Australië een leven opgebouwd en verdien mijn geld met radio, televisie en social media. Als ik een aanbod zou krijgen om voor de Nederlandse televisie aan de slag te gaan zou ik het eerste vliegtuig terug nemen. Maar ik zou wat ik hier heb opgebouwd niet zomaar opgeven om het er op te gokken in Nederland.

Is een tv-carrière in Nederland je droom?
Ik zou heel graag als presentatrice aan de slag gaan. Dit heb ik altijd al gewild en ik heb vroeger ook auditie gedaan voor BNN. Dit is toen niets geworden, maar in de toekomst zou ik graag bij een soortgelijke zender werken in Australië of natuurlijk in Nederland. Ligt aan de kansen die op mijn pad komen en de kansen die ik zelf kan creëren.

Het gaat vast helemaal goedkomen met jou. Heel veel succes nog en wie weet tot in Nederland!

Hoe ziet een dag in het leven van Florence eruit?

7.30am – wakker worden, koffie zetten, douchen en aankleden, hondje eten geven en uitlaten.

8.30am – laptop open, e-mails lezen en beantwoorden

11.00am – gym, pilates of boxing

01.00pm – foto’s maken voor een Instagram collaboration, zodat we de huur weer kunnen betalen deze maand of een meeting voor een job of media project zoals een tv show of een podcast.

5.00pm – radio

7.00pm – uiteten met vriendinnen

9.00pm – Netflix op de bank met mijn huisgenoot Briar

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Played Would You Rather and now I can’t stop thinking if I’d prefer toes for fingers or fingers for toes. But I’m leaning towards the latter. Thoughts?

Een bericht gedeeld door FLORENCE ALEXANDRA (@florencealexandras) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Day dreaming about how good this couch and cushions would look in my future beach villa?✨ @villamimi_bali

Een bericht gedeeld door FLORENCE ALEXANDRA (@florencealexandras) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

PHOTO 1 or 2? Looking for Easter eggs? Who’s gonna organise a hunt for me like back in the good old days??? – Photographer: @natalephotography Stylist: @taylahtstylist__ HMUA: @makeupby.dani

Een bericht gedeeld door FLORENCE ALEXANDRA (@florencealexandras) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Oh hi middle aged man who’s walking his dog don’t mind me doing a half naked photoshoot on a public beach? Photographer: @natalephotography Stylist: @taylahtstylist__ MUA: @makeupby.dani

Een bericht gedeeld door FLORENCE ALEXANDRA (@florencealexandras) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Hey babes, there is a @princesspollyboutique shopping haul on my stories including this saucy but brilliant body suit??? Code = FA20?

Een bericht gedeeld door FLORENCE ALEXANDRA (@florencealexandras) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ughhhh last week we were watching sunsets, now we’re watching Netflix. What has everyone been watching lately? Looking for new series as I’m hibernating from the cold so hit me with your best suggestions♥️????

Een bericht gedeeld door FLORENCE ALEXANDRA (@florencealexandras) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Nearly drowned this morning so the only waves I’ll be focusing on today are the non existing ones in this pool #safetyfirst

Een bericht gedeeld door FLORENCE ALEXANDRA (@florencealexandras) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Another great cultural Indonesian experience @finnsbeachclub

Een bericht gedeeld door FLORENCE ALEXANDRA (@florencealexandras) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

The monthly fresh lashes selfie??? @batyourlash MU by @glamraider @makeuprevolution

Een bericht gedeeld door FLORENCE ALEXANDRA (@florencealexandras) op

Reageer op artikel:
Hoe de bloedmooie Nederlandse Florence uitgroeide tot superster in Australië
Sluiten