Ryan Gosling gaat naar de maan in Neil Armstrong biopic First Man

Redactie 11 jun 2018 Entertainment

Bijna vijftig jaar nadat de eerste mens voet op de maan zette, komt er een verfilming van dit bijzondere avontuur in de vorm van First Man. Als je een beetje hebt opgelet bij geschiedenislessen, dan weet je dat deze film zal gaan over Neil Armstrong. Niemand minder dan Ryan Gosling zal de rol van de pionierende astronaut gaan vertolken.

Op 20 juli 1969 rond de klok van kwart over 8 parkeerde Neil zijn buitenaardse voertuig op een vlak oppervlak op de maan en sprak hij de legendarische woorden: “Houston, eh… Tranquility Base here, The Eagle has landed.” Een paar uur later stapte de man uit zijn Apollo 11e en begon hij aan zijn wandeling waarmee hij historie schreef door als eerste mens voetstappen op de maan te zetten.

Live

Het is nog altijd van de best beluisterde momenten ooit, want er was een rechtstreekse verbinding met Neil Armstrong. Zijn tekst bij de touchdown op de maan werd rechtstreeks uitgezonden door talloze tv- en radiostations. Naar schatting hoorden zo’n 450 miljoen mensen over de hele wereld (op een totale populatie van 3,6 miljard) zijn befaamde woorden “That’s one small step for man, one giant leap for mankind”.

Een van de gevaarlijkste missies ooit

First Man zal worden geregisseerd door Damien Chazelle, die al eerder samenwerkte met de steracteur in de met Oscars bedolven film La La Land. De film is een biopic, dus de film zal zich focussen op Neil Armstrong en zijn intense voorbereidingen op een van de gevaarlijkste missies aller tijden. Moet je nagaan hè, vijftig jaar geleden. De computers van NASA waren toen minder krachtig dan nu de smartphone die nu in je hand ligt. Bizar! Met recht een van de grootste helden die de wereld ooit heeft gekend. First Man met Ryan Gosling verschijnt op 12 oktober dit jaar in de bioscoop.

Reageer op artikel:
Ryan Gosling gaat naar de maan in Neil Armstrong biopic First Man
Sluiten