Wie wint de Conference League: Fiorentina of West Ham United?

De Conference League finale staat weer voor de deur. Het toernooi trok vorig jaar dankzij Feyenoord veel bekijks vanuit Nederland en zette het nieuwe toernooi daarmee gelijk op de kaart. Met AZ, dat het dit jaar tot de halve finale schopte, was er wederom Nederlands succes. West Ham United bleek uiteindelijk toch te sterk en gaat het in de finale opnemen tegen Fiorentina. Woensdag om 21:00 uur is het zover en staan beide teams tegenover elkaar in de Eden Aréna in Praag. Wij blikken samen met onze vrienden van TOTO vooruit op de finale tussen Fiorentina en West Ham United.

Wil je deze wedstrijd nog spannender maken? Je kunt je heel eenvoudig registreren. Als je nieuw bent bij TOTO, en je zet 10 euro in op Fiorentina of West Ham United, dan ontvang je 50 euro aan Gratis Weddenschappen. Deelname 24+.

Gelijkwaardige tegenstanders

Waar AZ en FC Twente in de Eredivisie niet veel voor elkaar onder doen, zal dat voor hun Europese plaaggeesten niet anders zijn. Dat vinden ze bij de bookmakers ook, want zij durven geen duidelijke favoriet aan te wijzen. Op een overwinning van Fiorentina staat een quotering 2,70 en zijn daarmee zéér ligt de underdog getuige de quotering van 2,65 voor de overwinning van West Ham United.

Een andere overeenkomst tussen beide teams, is dat ze het beide niet heel denderend doen in hun eigen competitie. Ze staan zelfs niet op een plekje voor weer Europees voetbal. Sterker nog, West Ham United moest zelfs heel even vrezen voor degradatie, maar gelukkig voor The Hammers kwam het niet zover.

Europese prestaties

De ploeg uit Florence is de eerste ploeg geworden die de finale heeft bereikt van alle vier de grote knock-outcompetities van de UEFA: de Europa Cup/UEFA Champions League, de UEFA Cup/UEFA Europa League, de UEFA Europa Conference League en de ter ziele gegane Europa Cup Winners’ Cup, die ze won in 1961. West Ham United won dezelfde competitie in 1965 en heeft niet meer in een Europese finale gespeeld sinds ze verloren van Anderlecht in de 1976 Cup Winners’ Cup.

Ongeslagen Engelsen

West Ham United kan zijn ongeslagen status van dit seizoen voortzetten. Ze hebben maar liefst dertien van de veertien wedstrijden gewonnen en hopen dit tegen Fiorentina uiteraard opnieuw te doen. En dat La Viola niet onverslaanbaar is, blijkt uit hun weg naar de finale. Zij verloren in hun zestien wedstrijden dit seizoen drie keer. Denk jij dat West Ham United beide helften weet te winnen van Fiorentina? Daar staat een lucratieve quotering op van 9,50.

Denk jij juist dat Fiorentina zonder tegendoelpunt weet te winnen van de Londenaren, dan staar hier een quotering op van 4,60. Een ding is zeker: als je de spanning voor deze interessante finale wil verhogen, plaats dan een weddenschap bij TOTO voor de wedstrijd tussen Fiorentina en West Ham United. Wat voorspel jij voor deze strijd om de eindzege in de Conference League?

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

 

Reageer op artikel:
Wie wint de Conference League: Fiorentina of West Ham United?
Sluiten