Gasten die elkaar ontmoeten via Fifa 08 zijn nu vrienden voor het leven

Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat mensen vrienden worden via een virtuele wereld. Dat gezegd hebbende, heeft slechts één op de vijf van die een virtuele vrienden elkaar in het echt ontmoet. Carlos Hernandez uit Puerto Rico is een van die weinigen en deelt zijn verhaal met SPORTbible – hoe hij in 2007 zijn vrienden voor het leven ontmoette via Fifa 08.

Hala Madrid

De Real Madrid-fan speelde ergens eind 2007 een potje Fifa 08 toen hij  een man uit Florida trefde die Niko heette. Ze klikte direct en de rest is geschiedenis. Hernandez noemt de mensen die hij online heeft ontmoet onderhand al familie.

Foto: Carlos Hernandez

“In het begin praatte hij niet via de microfoon of zo, maar toen ik Spaans begon te praten met mijn vriend, zette Niko zijn microfoon aan en vroeg ons of we veel speelden.” Vertelde Carlos SPORTbible. “Hij vertelde dat hij ook een grote Real Madrid-fan was, en daarna hebben we alleen maar meer gesproken. Uiteindelijk hebben we elkaar toegevoegd aan onze vriendenlijsten en toen is het allemaal begonnen.”

Met z’n dertienen

Na een aantal weken samen FIFA te hebben gespeeld, stelde Carlos ‘nieuwe vriend Niko hem voor aan Faria – een andere enthousiaste gamer die vaak online met Niko speelde. Ook zij klikten meteen en elke nacht genoten ze van game naar game, verhalen delen en lullen over hun favoriete teams. “Meer van mijn vrienden begonnen Xbox’s te kopen, gewoon zodat ze konden meedoen. En Niko’s vrienden deden hetzelfde.” Vertelde Carlos. “Er waren in totaal 13 mensen in de groep. Ik, Eddie, Fran, Trixx, Gaby, Armando, Marchesi, Luis, Onel, Niko, Faria, Sammy en Octavio.

Foto: Carlos Hernandez

Drie jaar na de online ontmoeting besloot de familie van Carlos om een ​​vakantiereis naar Disney in Orlando te maken, dus besloot hij hun eerste ontmoeting in het echt te plannen. “We kwamen aan bij de bar” in Orlando en het was onbetaalbaar – alsof je je broers zag die je al tijden niet meer hebt gezien. “Het was non-stop uren lachen en alleen maar praten over hoe dit allemaal begon.”

“Het was geweldig omdat we allemaal samen waren met onze families, en alle echtgenoten begonnen te praten over hoe ze ons in de late uurtjes FIFA zagen spelen, gillen, vechten en lachen. Allemaal goede vibes. We liepen de volgende dag samen met ons gezin rond Disney en speelden natuurlijk elke avond FIFA.” In hetzelfde jaar als hun eerste ontmoeting ging een van de jongens, Eddie, trouwen, dus belde Carlos Niko, Faria, Octavio en Sammy en nodigde hen uit om naar Puerto Rico te komen voor de bruiloft als een verrassing voor Eddie.

Foto: Carlos Hernandez

40 jaar oud

Tot op de dag van vandaag zegt Carlos dat de groep “eigenlijk een enorm gezin” en zijn zelfs ook hun echtgenoten vrienden geworden. “We zijn misschien midden 40, begin 40, met professionele banen in onze eigen branche – en de meesten van ons zijn getrouwd en hebben kinderen – maar we vinden altijd de tijd om met de jongens te blijven spelen.” zegt Hernandez. Wat een mooi verhaal.

Sortsbible

Reageer op artikel:
Gasten die elkaar ontmoeten via Fifa 08 zijn nu vrienden voor het leven
Sluiten