Met deze fietscomputers en sensoren haal je alles uit je sport

redactie 5 Jun 2019 Entertainment

Een goede fietscomputer is onmisbaar als je alles wil halen uit je rit. Tegenwoordig doen de apparaatjes veel meer dan alleen het bijhouden van je snelheid en de afgelegde afstand. Met deze vette fietsgadgets geniet je namelijk van navigatiemogelijkheden, kan je verbinden met apps op je tellie en hou je allerlei statistieken bij. 

Fietsen is natuurlijk een duursport en daar heb je conditie voor nodig. Als je het maximale uit je training wil halen kan je ook wel een hartslagmeter gebruiken. Zo voorkom je dat je onder je kunnen presteert, of juist erover. Dat moet je ten alle tijden voorkomen, want daar wordt niemand vrolijk van. Hieronder een aantal must-haves voor iedereen die graag op het fietszadel stapt.

Wahoo TICKR X Hartslagsensor

Naast fietsen zou je dit natuurlijk ook kunnen gebruiken voor hardlopen of gekke gymsessies. Verbind dit prachtige apparaatje met je telefoon en hou nauwkeurig je progressie in de gaten. Wie wil dat nou niet?

Wahoo ELEMNT Mini fietscomputer

Met dit ultiem handige apparaatje kun je berichten en notificaties van je smartphone al tijdens het fietsen ontvangen. Je kan zelfs door de GPS-functie van je smartphone live op je Mini zien waar je fietsmatties rijden. Met de Live Tracking feature, kan je zien waar je zelf langs bent geweest en hoeveel meters je al geklommen hebt. Je hoeft de fietscomputers niet per se te koppelen met je mobiel, maar ‘t maakt ‘t natuurlijk wel een stukkie leuker.

Wahoo TICKR Fit hartslagsensor

We kunnen ons voorstellen dat je het niet prettig vindt om met een band om je borst de fiets op te stappen. Gelukkig heeft Wahoo daar wat op bedacht. Je draagt deze armband namelijk net onder je elleboog. Net als bij de Wahoo TICKR houdt de TICKR Fit naast je hartslag ook je verbrande calorieën bij. Daarnaast is ‘ie voorzien van een oplaadbare accu die zo’n dertig uren meegaat. Dat zijn heel wat kilometers, vriend.

Wahoo ELEMNT BOLT fietscomputer

Een fietscomputer voor de echte snelheidsduivel. Door zijn ultieme aerodynamische ontwerp bespaar je namelijk kostbare seconden. Ze hebben ‘t eens even berekend en ten opzichte van de concurrentie kan de ELEMNT Bolt je tijdens een tijdrit van 40 kilometer met 34 km/u tot wel 12,6 seconden besparen door zijn ontwerp. Dat is ‘t wel waard, toch? Daarnaast doet ‘ie alles en meer wat je van een fietscomputer verwacht. Met dit toestelletje meet je namelijk ook alles wat je weten wil over je rit en je kan ‘m ook koppelen met je smartphone.

Wahoo ELEMNT fietscomputer (Bundel)

Voor de ultieme ervaring koop je natuurlijk het hele pakket. Hiermee is het net alsof je in de gaten wordt gehouden door de FBI, maar dan in positieve zin. Je hele fietstocht wordt opgemeten en geregistreerd. Je kan bijna alles terugzien. Hoe vet is dat. Weet je precies op welke punten van je tour je zat te slapen. Handig hè? Die fietscomputers.

Winnen

We begrijpen dat je hier helemaal enthousiast van geworden bent. Daarom zijn we zo vrij om een prachtige Wahoo ELEMNT Mini t.w.v. 89 euro te verloten. Tag je fietsmaatje in de Facebook-comments en maak kans!

Reageer op artikel:
Met deze fietscomputers en sensoren haal je alles uit je sport
Sluiten