Ribble komt met Ultra SL R ”snelste fiets van de wereld”

Waar men vroeger nog alleen op de fiets stapte om de nodige calorieën te verbranden, lijkt het tegenwoordig wel een wedstrijd te zijn geworden onder fabrikanten wie de snelste fiets kan produceren. De Britse fietsfabrikant Ribble claimt nu deze strijd te hebben gewonnen met de nieuwste aero racefiets, de Ultra SL R. 

Ultra SL R 

Ribble heeft De Ultra SL R ontworpen met een eenvoudige opdracht: de snelste aero racefiets in de wereld te worden. Niet alleen de snelste tijdens de testjes in het lab, maar ook in de real world, zoals ze het zelf noemen. Om dit te bereiken hebben ze drie jaar lang aan een nieuwe fiets gesleuteld. En niet zonder succes. Het is bewezen dat de Ultra SL R maar liefst 75,1 seconden bespaart over 25 mijl. Dat is ruim 40 kilometer. We horen je al denken: drie jaar lang werken aan een fiets en dan maar 75 seconden sneller zijn over 40 kilometer? Hoewel dat verschil niet veel lijkt is het toch wel echt een enorm voordeel in een sport waar beslissingen vallen op basis van enkele seconden.  

Ultra SL R
Foto: Ribble

Dan volgt natuurlijk de vraag hoe Ribble dit wel is gelukt en andere fabrikanten niet. De Ultra SL R is uitgerust met tal van geavanceerde designelementen, waaronder een kabel geïntegreerde cockpit die de luchtweerstand verminderd. Hierdoor vlieg je straks door de bochten, ook wanneer je wind tegen hebt. Daarnaast zit er in de fiets een set verborgen, binnenboord rembevestigingen en heeft de fiets een aerodynamische zadelbuis. En dat allemaal om de snelste tweewieler op de weg te zijn! 

Zelf samenstellen 

Het gave aan deze fiets is dat je niet vastzit aan al deze elementen. Ribble biedt namelijk de mogelijkheid om je eigen Ultra SL R fiets samen te stellen. Zo kan je zelf kiezen welke snufjes jij wel en niet op je fiets wilt hebben. Dus wanneer jij niks voelt voor een aero-verbeterde onderbuis, dan laat je die toch lekker achterwege! Een gloednieuwe Ultra SL R met alles erop en eraan gaat je ruim €4.000,- kosten en is beschikbaar in het spectrum grijs.  

Reageer op artikel:
Ribble komt met Ultra SL R ”snelste fiets van de wereld”
Sluiten