FHM en Kim Feenstra veilen plek 250 in de FHM500 voor het WNF

Redactie 15 apr 2019 Entertainment

De FHM500 staat op het punt om los te barsten. Ook dit jaar zal plek nummer 250 weer worden geveild voor het goede doel. Dit keer heeft FHM de handen ineen geslagen met niemand minder dan oud-winnares Kim Feenstra, waarbij we samen gaan proberen om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Wereld Natuur Fonds.

Kim, wat mooi dat we gaan plek nummer 250 veilen in de FHM500! Waar gaat het bedrag naar toe?
Het bedrag gaat naar onze projecten van het Wereld Natuur Fonds op Bali. Wij werken daar aan meer lokale wet- en regelgeving om plasticvervuiling tegen te gaan. Er zijn daar niet zoals in Nederland goed georganiseerde vuilophaaldiensten en recyclestations, waardoor veel troep in de natuur en dus ook in de oceaan terechtkomt. Met dit project proberen wij ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk plastic wordt gebruikt en als het wordt gebruikt, er op een verantwoorde manier mee om wordt gegaan en het niet in de natuur terechtkomt.

Waarom is dit het zo belangrijk dat hier aandacht voor komt?
Ik vind het belangrijk dat er aandacht voor komt omdat ik steeds meer zie wat wij onze planeet aandoen. Voor mijn werk vlieg ik heel veel en daar krijg ik ook wel eens kritiek op. Vliegen is ook niet goed voor de aarde, maar juist daardoor ben ik bewuster gaan leven en gaan zien wat we onze planeet aandoen en waar hulp voor nodig is. Via social media bereik ik een hele grote doelgroep. Op deze manier probeer ik vooral jongeren te inspireren door om zich heen te kijken en bewuster te gaan leven. Dat is niet hip of sexy, maar ik wil op een leuke manier laten zien dat ik ermee bezig ben en dat we met z’n allen moeten samenwerken om onze aarde zo gezond en mooi mogelijk te laten zijn.

Hoe kunnen we het wel hip maken om bewuster met de aarde om te gaan?
Door mensen die net zoals ik een duidelijk beeld kunnen laten zien van wat er allemaal gaande is in de wereld en waar hulp voor nodig is. Hoe meer toffe, leuke mensen zich ervoor inzetten, hoe meer het de wijde wereld over gaat. Een tijdje geleden had je foto van een ei die miljoenen keren werd geliked. Hoe suf is het dat als we allemaal een ei gaan liken wat niks voorstelt, terwijl we ook iets teweeg kunnen brengen voor wat ons allemaal aangaat zoals duurzaamheid van de planeet?

Je zet je veel in voor goede doelen. Wat doe je nog meer voor een betere wereld?
Naast het WNF ben ik ook ambassadrice van Stichting Dierenhulp. Daar helpen we zwerfhonden en -katten in het Caribisch gebied. Dat is daar een groot probleem. Er zijn ongeveer 5000 zwerfhonden en katten die asiel nodig hebben. Als we ze niet snel gaan steriliseren dan komen er daar nog heel veel bij. Mensen weten daar ook niet hoe ze ermee om laten gaan. Ze laten een hond aan de ketting met een speling van een halve meter de hele dag in de brandende zon zitten. Met deze stichting proberen we ze daar bewuster mee om te laten gaan. Daarnaast ben ik een bedrijfje begonnen dat heet House of Movements. Dit is een lifestyle agency die zich erop richt om zichtbaarheid te creëren voor merken die duurzaamheid nastreven. Van auto’s tot modeketens tot beauty producten die vegan zijn en niet op dieren zijn getest. Streven naar duurzaamheid is een levensstijl. Dat begint elke dag opnieuw. Dus hoe lang sta je onder de douche, wat smeer je op je gezicht, wat eet je, hoe ga je naar je werk. Ik ben er zelf ook nog lang niet, maar via deze weg probeer ik al mijn vliegreizen te compenseren. We hebben maar één planeet, daar moeten we goed voor zorgen.

Waarom heb jij ja gezegd om samen met de FHM500 geld in te zamelen voor het WNF?
Ik ben zelf in 2016 door FHM verkozen tot Mooiste Vrouw van Nederland en ik heb altijd al een leuke relatie met jullie gehad. Wat ik net al zei: duurzaamheid en milieu zijn geen sexy of hippe onderwerpen. Als het niet sexy is of niemand wil ernaar kijken, dan interesseert het bijna niemand. Ik merk het heel concreet bij mezelf. Als ik een sexy foto post in lingerie krijg ik zo 30.000 likes, maar als ik bijvoorbeeld een docutip plaats die gaat over plastic in de oceaan, dan zijn het er maar 2000 tot 5000. Met deze actie sla je twee vliegen in een klap. Iedereen wilt iets goed doen voor de wereld en de meeste vrouwen willen wel een plekje in de spotlights hebben. Op deze manier vestigen we op een sexy manier de aandacht op het onderwerp en halen we geld binnen voor onze projecten. We moeten het ook veel leuker, sexier en hipper maken. Het moet een levensstijl gaan worden en FHM past daar heel goed bij.

Wat voor bedrag hoop je dat we minimaal ophalen?
Ik hoop op een mooi rond bedrag waar we iets mee kunnen. Of dat nou 250 euro is of 5000 euro, ik ben blij met elk bedrag.

Tot slot, wie zou jij dit jaar kiezen als mooiste vrouw van Nederland?
Nou gewoon mezelf. Haha!

Bied hier mee op plek 250 in de FHM500 en steun het Wereld Natuur Fonds!

Reageer op artikel:
FHM en Kim Feenstra veilen plek 250 in de FHM500 voor het WNF
Sluiten