Feyenoord maakt heerlijk filmpje over de terugkeer in de Champions League

Redactie 13 Sep 2017 Entertainment

De tijden dat Julio Ricardo Cruz de Kuip liet trillen op z’n grondvesten met twee goals tegen Juventus, Somalia Feyenoord naar de volgende ronde pegelde tegen Rosenborg en Jon Dahl Tomasson met twee goals Lazio Roma op de pijnbank legde liggen inmiddels al ver in het geheugen, maar vanavond gaat het dan eindelijk gebeuren: Feyenoord keert na een afwezigheid van 15 jaar terug in de Champions League.

De laatste keer dat ze in het miljardenbal uitkwamen speelden Kalou, Bosvelt en van Hooijdonk nog in het roodwitte shirt. Sindsdien is de club door een diep dal gegaan. Ze waren nagenoeg failliet, miskopen als John van de Beukering en Angelos Charisteas teisterden de fans, men liep tegen een 10-0 nederlaag aan bij PSV en het moest een serie van zeven nederlagen op rij doorstaan, maar de ommekeer kwam twee jaar geleden met de winst van de beker. Vorig jaar werd het helemaal feest, toen de equipe van Giovanni van Bronkhorst voor het eerst sinds 1999 de landstitel veroverde.

En dus zal vanavond de Champions League hymne weer door het mooiste stadion van Nederland gallen en het kippenvel bij duizenden toeschouwers op de armen bezorgen. De afgelopen jaren werden Sevilla en Manchester United al gepakt, nu is het poenerige Manchester City aan de beurt. Laten we hopen op een magische Europa Cup avond. Om de rentree in het grootste Europese toernooi te vieren maakten de Rotterdammers deze heerlijke video.

Gister sprak Manchester City coach Josep Guardiola al mooie woorden over de Rotterdammers en het Nederlandse voetbal. Check hier zijn toespraak op de persconferentie voorafgaand aan het pot tegen Feyenoord:

Reageer op artikel:
Feyenoord maakt heerlijk filmpje over de terugkeer in de Champions League
Sluiten