Met de Ferrari SP-8 wordt weer een heerlijk speeltje afgeleverd

Eerder deze week hadden we het al over de film van Ferrari die binnenkort te zien is. We pakken nog even door met Ferrari, waarom? Nou, ze hebben daar de Special Project-afdeling van Ferrari aan het werk gezet. En dat mag absoluut de stempel ‘speciaal’ krijgen. Deze nieuwe scheurbak heet de SP-8, dus met een V8 middenmotor, en is gebaseerd op de Ferrari F8 Spider uit 2019.

De wagen is in opdracht van een Taiwanese klant gebouwd. Zij kwamen direct met een funny opdracht voor Ferrari: “Wij hoeven geen dak!”, zeiden ze massaal. En Ferrari zag dat het goed was en gehoorzaamde. Er waren wel nog een aantal (kleine) aanpassingen nodig om er echt het racemonster van de SP-8 te maken die hij nu is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ferrari (@ferrari)

Flavio Manzoni

Het achterwerk van een auto is erg interessant, dat zal iedere man beamen. Dit achterwerk is ontworpen door Ferrari-ontwerper Flavio Manzoni. Je kan er veel over zeggen, maar een strak design heeft het absoluut gekregen. Herken je die achterlichten? Ah yes, je bent nog scherp ook. Deze achterlichten hebben wat weg van de achterlichten in de Ferrari Roma. Eerlijk gezegd, er zijn slechtere wagens om als voorbeeld te nemen.

Design

Wanneer je de Ferrari SP-8 voor het eerst ziet zullen je gedachten wellicht al snel uitgaan naar de F8 Spider, in ieder geval als je ‘m van voren bekijkt. Maar als je naar de achterkant kijkt, lijkt de SP-8 meer op de 296 en een beetje op de Roma door de lichten. Dat kleurverschil tussen de voorkant en de achterkant maakt het nog interessanter. De voorkant is gespoten in Blu Sandstone, terwijl de achterkant en de zijkanten in Argento Micalizzato zijn.

Ferrari SP-8

In de wagen hebben ze ook hun best gedaan er even wat tip-tops van te maken. Daar hebben ze de automaatbediening met hetzelfde schakelpatroon als de SF90 geplaatst. De stoelen zijn bekleed met blauw alcantara en ze hebben er opvallende gele accenten omheen gemaakt, die je eveneens in het dashboard terugziet.

Je zal vast benieuwd zijn wat voor een prijskaartje er nu aan deze wagen hangt. Wat die klant uit Taiwan voor de Ferrari SP-8 gaat betalen is nog niet bekend. Zal ongetwijfeld geen handgeld zijn.

Reageer op artikel:
Met de Ferrari SP-8 wordt weer een heerlijk speeltje afgeleverd
Sluiten