Ferrari komt met twee nieuwe Special Series-modellen: de SF90 XX Stradale en Spider

Ferrari heeft vandaag met de SF90 XX Stradale en de open SF90 XX Spider twee nieuwe Special Series-modellen onthuld. De nieuwe V8 PHEV’s – die in een beperkte oplage van respectievelijk 799 en 599 exemplaren worden uitgebracht – zijn het nieuwste voorbeeld van een concept van speciale uitvoeringen dat de prestaties van Ferrari’s modellen voor de openbare weg naar nieuwe hoogten stuwt.

SF90

Veel van deze Special Series-modellen – waaronder de 488 Pista en 812 Competizione – zijn al snel uitgegroeid tot herkenbare namen binnen de line-up van Ferrari. Gedurende twee decennia heeft Ferrari het XX-programma ontwikkeld. Daarmee biedt het merk een selecte groep gespecialiseerde klantencoureurs extreme auto’s aan die niet zijn gemaakt voor gebruik op de openbare weg, maar die op het circuit tot op de limiet gereden kunnen worden. Alle modellen die aan dit programma zijn ontstaan, zijn uitgegroeid tot een groot succes, met als meest recente voorbeeld de FXX-K EVO.

Straatlegaal

Op basis van deze ervaringen met de concepten heeft Ferrari nu besloten om een straatlegale auto te creëren die de engineering-concepten van beide programma’s maximaal weerspiegelt. Ook wel eens lekker, aangezien we niet allemaal zulke koeriers die het circuit op mogen. De SF90 XX Stradale is gebaseerd op de supercar in Ferrari’s range, de SF90 Stradale, en tilt de al zeer indrukwekkende circuitbeleving op de limiet naar nieuwe hoogten. Het vermogen is verder toegenomen tot liefst 1.030 pk (30 pk meer dan de SF90 Stradale), de speciale software is nieuw ontwikkeld en ook past Ferrari radicaal nieuwe aerodynamica toe. Een voorbeeld is een vaste achtervleugel – de eerste op een straatmodel van Ferrari sinds de dagen van de F50 – die bij een snelheid van 250 km/u een ongeëvenaarde 530 kg aan downforce levert.

SF90 XX Spider

Hetzelfde concept bood de inspiratie voor de SF90 XX Spider, die de ultieme ‘adrenaline rush’ op het circuit combineert met het plezier van open rijden, waarbij de iconische sound van de Ferrari V8 voor nog meer beleving zorgt. Dit model is uitgerust met Ferrari’s Retractable Hard Top (RHT), die bestaat uit aluminium panelen. Niet alleen opent en sluit het dak in amper 14 seconden, ook kan het bij snelheden tot 45 km/u bediend worden. Handig voor als het ineens begint te regenen. Ondanks het warme weer, blijven we wel in Nederland wonen en kan het weer zomaar ineens omslaan.

Reageer op artikel:
Ferrari komt met twee nieuwe Special Series-modellen: de SF90 XX Stradale en Spider
Sluiten