De nieuwe Ferrari SF90 Stradale schiet binnen 7 seconden naar de 200 km/u

redactie 1 Jun 2019 Machines

Als je dacht dat je met de La ferrari het toppunt wel bereikt had, dan zit je er toch echt naast. Het nieuwste speeltje van het Italiaanse automerk blaast je zo hard omver dat je de komende dagen niet meer overeind kan komen. Wat een beestachtig monster is dit zeg. Maak kennis met de Ferrari SF90 Stradale.

Kosten nog moeite zijn gespaard om deze vierwieler in elkaar te flansen. Deze doorontwikkelde bolide is voorzien van een brute achtcilinder met 780 paardenkrachten en een idiote koppel van 800 Newtonmeter. Dan ben je nog niet klaar hoor, zeker niet. Naast die giga-motor is ‘ie ook nog voorzien van drie elektromotoren. 4-liter V8 + elektromotor + elektromotor + elektromotor = 1.000 pk. Simpele som. Ben je al opgekrabbeld of lig je nog steeds omver?

De SF90 is een echte sprinter

De 90 in SF90 is niet zomaar uit de lucht gevallen. Met deze wagen vieren de Italianen de negentigste verjaardag van Scuderia Ferrari. We kunnen met recht zeggen dat we een echte knalfuif vieren met dit jubileum. De rode duivel weegt 1.570 kilootjes en is retesnel. Als je het gaspedaal eens goed tegen de vloer drukt, schiet je binnen 2.5 seconden naar de honderd. Hou dat nog zo’n 4.2 seconden langer vol en je rijdt al tweehonderd (6.7 seconden). Sodeju. Stijg je dan niet al lang op? De topsnelheid is ook niet misselijk met 340 kilometer per uur. Nog een iets minder dan een jaartje wachten en we kunnen ‘m met open armen op de markt ontvangen. Kom maar bij papa.

Foto’s: Ferrari

 

Reageer op artikel:
De nieuwe Ferrari SF90 Stradale schiet binnen 7 seconden naar de 200 km/u
Sluiten