Ferrari heeft de zomer in de bol en showt ons de Ferrari Roma Spider

Ahhh Ferrari, nostro grande amore. In 2019 kwamen onze Italiaanse vrinden met de Ferrari Roma, en wat is er lekkerder dan een hele dikke Roma? De gloednieuwe Ferrari Roma Spider. Als je toch de knaken hebt en wilt cruisen in een Italiaanse schoonheid, dan doen we dat het liefst zonder dakkie toch? Van de zon krijgen we nooit genoeg, en van hele dikke auto’s al helemaal niet.

Ferrari Roma Spider

Allereerst hebben we Ferrari betrapt op een klein leugentje. Ofja, leugentje. Het is misschien eerder een nutteloze gunst. Waar Spider versies altijd twee stoelen hebben, zodat je een excuus hebt om te touren zonder je kinderen, heeft de Roma nog een héél klein achterbankje. En wat past daar nou net precies op? Inderdaad. Twee krijsende kinderen, inclusief plakkerige drankjes en een overdadige plasdrang.

Waar we bij een Ferrari normaalgesproken toch zouden gaan voor Ferrari-rood (duh!), zijn we eigenlijk tóch wel te spreken over het zilverblauw van de ‘voorbeeldauto’. Misschien gaan we wel aan keertje afwijken in onze fantasie-garage.

Onder de motorkap

Echte verassingen onder de motorkop zijn er niet, het lijkt namelijk verdacht veel op de inhoud van de ‘normale’ Roma. Gelukkig is ook daar niets normaals aan, Ferrari presenteert u een 3.9 V8, met twee turbo’s. Wat levert dat op? 620 pony’s, zeg maar paardjes. Stel je hebt écht haast, je crush is ineens single of iets dergelijks, dan bereik je onder de 10 seconden de 200 km/h. En als je eenmaal op snelheid bent, kun je helemaal doorstoten tot de 320km/h. Zo weet je dat je altijd eerder voor haar deur staat dan andere potentiële kapers.

Soft top

Wat ons betreft een beetje onfortuinlijk, maar misschien hou jij er wél van. De Ferrari Roma Spider heeft een soft top, een zachte kap, een katoenen klap. Het ziet er met het dak erop toch nét wat minder premium uit, en premium verwacht je toch wel bij Ferrari. Een prijs hebben we nog niet voor je. Ofja, de allerliefste lezer, die prijs wel, maar we weten nog niet hoe duur de auto wordt.

Reageer op artikel:
Ferrari heeft de zomer in de bol en showt ons de Ferrari Roma Spider
Sluiten