Ferrari lanceert binnenkort twee spiders met een topsnelheid van 340 km/u

redactie 10 Sep 2019 Machines

Haal dat dak eraf. Tenminste dit dachten de grote heren bij Ferrari. Ze presenteren twee nieuwe spiders die rechtsreeks uit de hemel zijn gevallen. Met de 812 GTS en de F8 laat dit racepaard maar weer eens zien waarom zij aan de top staan.

Lekker zonnen

Niet alleen het Formula 1 team van Ferrari draait op volle toeren, maar ook de fabrikant zelf. Zij komen namelijk met twee nieuwe cabrio-modellen. Deze 812 GTS is afgeleid van de populaire 812 Superfast en de F8 Spider is geïnspireerd door de F8 Tributo. Het is dan ook een goed seizoen voor de zonliefhebbers. Smeer je in, zet die snelle planga op en laat iedereen dit mooie kontje zien.

F8 Spider

Deze bloedsnelle Spider deelt zijn techniek met de F8 Tributo en beschikt over een 720 pk sterkeV8-motor. Niet alleen mensen die lijden aan arachnofobie zijn bang voor deze spin. Iedereen die deze (V)8-potige motor tegenkomt schrikt zich een ongeluk. De Spider heeft een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 2,9 seconden en binnen 8.2 seconden schiet je door naar 200 km/u. De topsnelheid bedraagt 340 km/u. Wanneer deze nieuwe dakloze op de markt komt en hoeveel die gaat kosten is nog niet bekend, maar wij kunnen al niet meer wachten.

The big strong brother

De sterkste van de twee is de 812 GTS. Met zijn monsterlijke vermogen van 789 PK is dit de eerste V12-aangedreven cabrio, sinds de release van de 365 GTB Daytona uit de jaren 70. Een speciaal stukje speelgoed voor zijn gelukkige eigenaar. Je rijdt al 100 km/u in minder dan drie seconden en als je even niet op let rij je al 200 km/u na 8.2 seconden. En dat terwijl de auto 200 kilo meer weegt dan zijn kleinere broertje de F8 Spider (1.600 kg tegenover 1.400 kg). Er is nog mysterie rond de exacte topsnelheid, maar de mannetjes bij Ferrari beloven dat dit hoger is dan 340 km/u. Je kunt dus geen moment knipperen als je in dit beest gas geeft, want voor je het weet ben je van Amsterdam naar Milaan gereden.

Fancy gedrag

De cabrio’s introduceren een nieuw elektrisch opvouwbaar dak. De zogenaamde Retractable Hard Top (RHT). Dit dubbel gevouwen dak krijgt ingeklapt een plekje boven de motor. Op deze manier verlies je geen opberg ruimte voorin. Het laat zich in 14 seconden en tot een snelheid van 45 km/u openen of sluiten. God, wat houden wij toch van al deze nieuwe technieken. We moeten nog even wachten op de uiteindelijke releasedatum, maar er worden al enkele geruchten door gefluisterd. Zo zou de Frankfurt Motor Show die aankomende donderdag van start gaat, meer informatie bieden.

Reageer op artikel:
Ferrari lanceert binnenkort twee spiders met een topsnelheid van 340 km/u
Sluiten