Veilinghuis Sotheby’s veilt prachtige Ferrari 250 Testa Rossa

Het Amsterdamse veilinghuis Sotheby’s heeft een pronkstuk op de planning staan. Het in 1744 opgerichte veilinghuis veilt deze maand namelijk de Ferrari 250 Testa Rossa. Dit rode monster is een verbazingwekkend zeldzame auto waarvan er maar 19 zijn geproduceerd.

Het legendarische automerk Ferrari heeft de afgelopen jaar een aantal pareltjes van auto’s mogen produceren. Een heel opmerkelijk exemplaar hiervan is de Ferrari 250 Testa Rossa, waarvan er maar een aantal zijn gebouwd. Veilinghuis Sotheby’s kondigt aan deze maand nog een exemplaar te veilen.

Ferrari 250 Testa Rossa

De Italiaanse sportwagen is in 1958 gebouwd en in 2013 is de auto nog eens volledig gerestaureerd. Dus eigenlijk is de wagen zo goed als nieuw. Het model is gedurende 50 jaar geproduceerd, en toch zijn er maar 19 exemplaren van de wagen. Zo te zien heeft de restauratie zijn vruchten afgeworpen. De auto is voorzien van de herkenbare rode kleur waar nummer 81 uit springt. Ook heeft de bolide een stijlvol bruin-ledere bekleding en is hij voorzien van 4 stoere uitlaten.  Het is een zeer zeldzame auto waar menig man alleen maar van kan dromen. Mocht je het exemplaar willen bemachtigen, dat gaat niet zomaar. Experts verwachten dat het spektakelstuk wel tussen de 34 en 38 miljoen dollar zal gaan opbrengen.

Onder de motorkap

Maar wat krijg je voor zo’n bedrag? Als je de motorkap van de sportauto opent valt je blik op een krachtige 3,0 liter Tipo 128 Colombo V-12 motor die maar liefst 300pk levert. Met zo’n motor kan deze auto razendsnel accelereren en een topsnelheid van 270km/u bereiken. Het maakt deze wagen een echte snelheidsduivel en een van de snelste uit zijn tijdperk! Een cool feitje over deze auto: hij heeft nog zijn originele versnellingsbak en motor. Dat maakt hem echt uniek en extra waardevol!

Sotheby’s

Het Amsterdamse veilinghuis organiseert een driedaags evenement in Detroit voor de veiling van het meesterwerk. Dit is een aantrekkelijk evenement voor autoliefhebbers over de hele wereld. De veiling zal de vorm van een ‘sealed auction’ krijgen. Dit houdt in dat je alleen je eigen bod ziet, en niet het bod wat uiteindelijk heeft gewonnen. Of wij het hoogste bod uiteindelijk te horen zullen krijgen, dat weet niemand. De deelname aan de evenement is op aanvraag en het evenement zal beginnen op 21 februari.

Reageer op artikel:
Veilinghuis Sotheby’s veilt prachtige Ferrari 250 Testa Rossa
Sluiten