Feadship toont beelden van 87 meter lange superjacht Lonian

redactie 9 Oct 2019 Machines

Als we daar het Nederlandse Feadship met hun imposante Lonian niet hebben! Allemamachies, wat een schip. Na de bekendmaking van het jacht in juli 2018 is er eigenlijk niks meer over bekend gemaakt.  Tot nu. Eindelijk kunnen we de megaboot in haar natuurlijke habitat te bewonderen via deze formidabele kiekjes.

Lonian is de baas

Feadship heeft zich ditmaal echt overtroffen. Dit gigantische bouwwerk schittert in het water en bevat alle luxe die een mens zich kan bedenken. Het is misschien wel hun meest geavanceerde en meest spectaculaire werk ooit. Een liefdesverklaring voor elke jachtliefhebber. Een schip dat het superjacht leven omarmt.

Gebouwd voor perfectie

De Lonian is speciaal gebouwd voor nogal rijke eigenaren die al dertien jaar ervaring hebben met superjachten. De eigenaren zijn het liefste weg en dus is de Lonian niet gebouwd om weg te rotten in een haven. Nee, dit drijvende huis moet worden gebruikt en geef ze eens ongelijk. Om dit alles mogelijk te maken is de jacht dan ook uitgerust met alles om de eigenaren de perfecte rustplaats te bieden. De jacht en zijn omgeving worden één. Gooi dat anker uit en zet alle platforms, luiken en deuren openen. De 22 verschillende openingen genereren een ongeëvenaard outdoor gevoel aan boord en vormen een nieuwe maatstaf voor een specifiek type engineering en constructie. Plaats een cocktail in je hand en je bent beland in de hemel op zee.

Moeilijk proces

Het bouwen was zoals je kan raden niet gemakkelijk. Zo moesten de drie platforms rondom de beach club achterdek, bakboord en stuurboord allemaal op een bepaalde hoogte boven het water worden geplaatst om te beschermen tegen overstromingen. Een ander belangrijk detail is het gebruik van roestvrijstaal. Verder bevat het jacht een luxe zwembad, jacuzzi, ruimtes om te zonnen en is er in totaal ruimte voor 12 gasten en 27 bemanningsleden. Dit alles kost je naar schatting een kleine 125 miljoen euro.

Heli

Om het hele Bond gevoel af te maken kun je je gasten gewoon laten komen per helikopter. Lonian is namelijk uitgerust met een volledig dek voor een AW169-helikopter. Het helikopterdek kan tot 3,5 ton dragen. Wij wachten even rustig onze uitnodiging af, voor nu genieten wij van de prachtige foto’s. What a beauty!

Foto: Feadship

Feadship

Reageer op artikel:
Feadship toont beelden van 87 meter lange superjacht Lonian
Sluiten