Faraday Future’s FF 91 moet Tesla van de troon stoten

Redactie 7 jan 2017 Machines

Elektrische auto’s zijn op zichzelf niet zo bijzonder meer, die zien we vrij vaak voorbij komen. Maar als er een paar gekke exemplaren tussen zitten is het toch de moeite waard om ze even in onze showroom te zetten. Faraday Future’s FF 91 moet namelijk Tesla van de troon stoten.

Als we een euro zouden krijgen van elk bedrijf dat dat beweert, zaten we nu waarschijnlijk op het strand van Dubai met het zand tussen onze tenen. Maar van een indrukwekkende batterij van 130 kW die maximaal 1050 pk produceert, worden we toch even stil.

Aangezien het er wat auto’s betreft hetzelfde aan toe gaat als in de gemiddelde voetbalkleedkamer – kijken wie de grootste heeft – checken we bij auto’s hoeveel tijd ze nodig hebben om van 0 naar 100 kilometer per uur te gassen. Met een snelheid van 96 km/u binnen 2,39 seconden komt deze waggie er niet slecht vanaf, het is zelfs de snelste productieauto ter wereld.

Het is een rijdende WiFi hotspot zodat je apparaten op de auto kunnen worden aangesloten, dus in deze wagen kun je Netflixen tot je erbij neervalt. Je legt zeker 150.000 tot 200.000 dollar neer voor deze hypermoderne wagen. Mocht je nou graag van je geld af willen, moeten we je toch teleurstellen. De productie begint pas in 2018 dus verlaat het eerste exemplaar niet voor 2019 de fabriek.


Highsnobiety

Reageer op artikel:
Faraday Future’s FF 91 moet Tesla van de troon stoten
Sluiten