Het hele Juventus stadion omarmt oerkreet van Cristiano Ronaldo: ‘SIIIII’

redactie 27 Nov 2018 Entertainment

De Oude Dame speelt vanavond in de Champions League tegen Valencia en dat betekent dat we wereldster Cristiano Ronaldo weer in actie gaan zien. De man die afgelopen zomer overkwam van Real Madrid is op zijn 33ste nog steeds één van de beste spelers ter wereld en dat is knap. Bij Juve wordt weer geadoreerd als in zijn beste Real-dagen en dat laten ze merken ook.

Afgelopen weekend prikte hij weer een balletje tegen de touwen en vervolgens viert hij die goal op karakteristieke wijze.  Je weet wel: een sprintje naar de cornervlag, een mega sprong, 180 graden draaien, z’n armen spreiden en afsluiten met zijn befaamde oerkreet: ‘SIIIIIII’. Dit weekend was het nog fraaier, want het hele stadion brulde mee. Heel dik, maar waar komt die manier van juichen vandaan?

SIIII!

We zien elke week wel een nieuwe celebration op de voetbalvelden. De ene keer is het Dele Alli of dan weer Jesse Lingard die op een opvallende manier zijn goal viert. Alleen bij Ronaldo blijft het altijd hetzelfde. Hoe is dat zo gekomen? Het betekent eigenlijk niets minder dan ‘Here I am, look at me. I am the best.’ Er zit wel een klein verhaaltje achter. Ronaldo vertelde tegenover de Spaans tv na de winst van de Ballon d’Or in 2015, dat het een manier van juichen is die al heel lang bij Real Madrid bestaat. Bij een goal tijdens de training werd de kreet altijd gebruikt. Later verzon Ronaldo er een leuke move bij en werd het zíjn manier van juichen. Dit weekend scoorde de ster weer en vervolgens brulde het hele stadion mee. Dat is toch wel heel vet.

View this post on Instagram

Turn sound on ?? and wait for it… ? @cristiano @juventus ⠀ ? @eraldo_barale

A post shared by 433 | Football (Soccer) (@433) on

Ronaldo’s vrije trap

Een overtreding randje 16 en we weten allang wie die gaat nemen, namelijk Cristiano Ronaldo. Hij loopt naar achteren, neemt een diepe zucht, spreid zijn benen en schiet de bal met zijn wreef. De bal krijgt hierdoor een enorme zwabber waardoor hij menig keeper erg lastig maakt. Het is een ander fenomeen die bij veel mensen bekend is, alleen niemand weet exact waarom hij dat doet. Voormalig assistent van Manchester United Mike Phelen, vertelt tegenover Daily Mail dat het te maken heeft met de optimale concentratie. Tijdens de zucht zegt hij ‘All eyes on me’ en vervolgens neemt hij de vrije trap. Volgens Phelen weet Ronaldo heel goed hoe marketing werkt, terwijl de hele wereld naar hem kijkt. Vanavond kunnen we de skills van de voetbalgod weer gaan checken tijdens het miljardenbal, dus zet het bier maar alvast koud.

SportbibleJOE

Reageer op artikel:
Het hele Juventus stadion omarmt oerkreet van Cristiano Ronaldo: ‘SIIIII’
Sluiten