Fan uit publiek vervangt MMA-vechter en loopt weg als kampioen

Redactie 11 okt 2017 Entertainment

Soms moet je risico’s nemen om successen te boeken in dit leven. Knop om en gaan. Luis Felipe Alvim is het levende bewijs dat er muurbloempjes genoeg zijn en je af en toe moet denken “fuck it, let’s do it”.  

Afgelopen weekend liep Alvim de deur uit als de nieuwe Juiz de Fora Fight welterweight-kampioen (tussen licht en middelzwaar). Dit terwijl de 22-jarige het boks evenement als fan bezocht, precies zoals wij en enkelen van jullie laatst nog in het publiek van Glory 45 zaten.

Hoje eu presenciei uma história digna de cinema! #mma

A post shared by Leonardo Fabri (@fabrileonardo) on

Het bijwonen van het gevecht  was niet eens een zekerheid voor Alvim. Hij had samen met zijn vriendin niet genoeg geld voor tickets, dus besloten zij voor de ingang verse brownies te verkopen. Tevergeefs, ze haalden niet genoeg geld op. Na even twijfelen besloten ze tóch tickets te kopen van het beetje spaargeld wat ze hadden bewaard.

Alvim, die een zwarte band in muay thai heeft maar nog nóóit aan een MMA gevecht had deelgenomen, ging achterin even wat vrienden van de sportschool gedag zeggen die die avond moesten vechten. Hier hoorde hij de situatie over een gevecht tussen Carlos Eduardo Rufino en Claudinei Kall. Rufino woog meer dan verwacht, maar Kall besloot toch om de ring in te gaan met deze zwaardere tegenstander. Tot aan enkele momenten voor het gevecht. Kall durfde het toch niet aan en cancelde last-minute.

Dit is waar Alvim zijn intrede doet. Hij bood direct aan om Kall te vervangen, echter was er al een vervanger gevonden. Slechts 40 minuten voor de start van het gevecht, besloot ook deze vervanger dat hij het niet aandurfde. In verband met deze tijdsdruk en gebrek aan alternatieven haastten de coaches zich meteen naar Alvim, om toch hem het gevecht te laten doen.

Met ruim 1.500 man in het publiek werd Alvim flink geraakt en het leek een kansloze missie. Tot Alvim Rufino in een wurggreep kreeg die ervoor zorgde dat Rufino moest aftikken. Het publiek ging helemaal uit hun dak door deze onverwachtse winst. Als klap op de vuurpijl vroeg Alvim zijn vriendin ten huwelijk in de ring, nog onder het overwinningsbloed. “Ik had geen beter moment kunnen bedenken.” Alvim laat ook weten: “Ik zag de trailer van Troy, waarin een kind Achilles vertelt dat hij nooit een reus zal verslaan, wat Achilles van plan was te doen. Achilles antwoordde hierop ‘daarom zal jouw naam nooit herinnerd worden.’ Dat bleef al die tijd in mijn hoofd en daarom ging ik de ring in.”

Foto’s: Leonardo Fabri

MMAfighting

Reageer op artikel:
Fan uit publiek vervangt MMA-vechter en loopt weg als kampioen
Sluiten