Fan van Newcastle rijdt 180 kilometer om winst in te wrijven bij zoon: ‘3-2!’

redactie 12 mrt 2019 Entertainment

Binnen een vriendengroep is het onvermijdelijk dat je een paar gasten hebt die voor een andere voetbalclub zijn. Is niet erg, dan kan je elkaar namelijk lekker lopen stangen als jouw favoriete club tegen die van je maat moet spelen. Wekenlang de eindstand herhalen en keer op keer die gemiste kans inwrijven. Dat is toch het mooie van vriendschap?

Zoals het vaker gebeurt met vriendengroepen en gezinnen, groeien ze uit elkaar. Huisje, boompje, beestje. Je kent het wel. Iedereen verhuist net naar een ander stadje, dus zeg maar dag tegen die zondagmiddagen voetbal kijken met je maten, die ouwe heer of je zoon. Zeg maar dag tegen die heerlijke onderlinge spanning en zeg maar dag tegen het inwrijven van de winst als jouw ploeg aan het langste eind trekt.

Knotsgekke Newcastle-fan

Nou, niet voor deze fan van Newcastle. De man, genaamd Dane, liet zich niet tegenhouden door de afstand tussen hem en zijn makker. Zijn ploeg won in de laatste fase van de wedstrijd tegen Everton. Ze wisten knap terug te komen van een 2-0 achterstand en bogen dit zelfs om naar de volle winst. Legendarisch. Dane was hier zo ongelofelijk blij mee dat hij zonder na te denken naar het adres van zijn zoon (Everton-supporter) reed, zo’n 180 kilometer verderop. Eenmaal aangekomen ging hij voor het huis staan en schreeuwde naar zijn lang gemiste nakomeling met de legendarische woorden: ‘Haha, 3-2!’

Reageer op artikel:
Fan van Newcastle rijdt 180 kilometer om winst in te wrijven bij zoon: ‘3-2!’
Sluiten