Rijkste voetballer op aarde heet geen Messi, maar voetbalt in Thailand

Wanneer we rijk en voetballer horen denken we gelijk aan wereldspelers als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, wat ook niet zo gek is aangezien deze twee voetbaliconen inmiddels een flink vermogen bij elkaar hebben gespeeld. Maar de allerrijkste, mogen ze zichzelf niet noemen. Spoiler alert: de rijkste speler heeft zijn vermogen niet te danken aan zijn voetbalkwaliteiten.

Maar wie is het dan wel? Zou het dan toch iemand zijn die recent verkast is naar de vermogende Saudi Pro League of heeft Kylian Mbappe met zijn contractverlenging bij Paris Saint-Germain een monstersalaris gekregen? Nope, allemaal fout. De rijkste speler op aarde speelt in Thailand onder de naam Faiq Bolkiah.

Faiq Bolkiah

Ja, wij moesten ook even Googlen hoor. Deze Bruneise international speelt bij Ratchaburi FC (wie kent het niet) in de Thai Premier League, de hoogste competitie in Thailand. Geen indrukwekkend niveau dus, maar talent voor voetbal had Faiq in ieder geval wel. Zo heeft hij in de jeugd van onder andere Arsenal en Chelsea gespeeld, maar brak hij nooit door bij die ploegen. Na nog even bij het seniorenteam van Leceister City gespeeld te hebben, verkaste hij naar CS Martimo in Portugal. Bij beide teams maakte hij precies 0 optredens in de hoofdmacht en vertrok hij naar Thailand,  waar hij eindelijk speeltijd kreeg. Eerst bij Chonburi FC, maar na een transfer zit hij inmiddels bij Ratchabrui, een middenmoter in de Thaise competitie.

Vermogen

Met een geschat vermogen van ruim 20 miljard euro, mag hij zich dus de rijkste speler op deze planeet noemen. Maar hoe komt iemand die op een niveau vergelijkbaar met de amateurcompetitie in Nederland speelt in godsnaam aan dat geld? Heel simpel, vader Bolkiah. Faiq is namelijk de zoon van Jefri Bolkiah die de prins is van Brunei, en Jefri is dan weer de neef van Hassanal Bolkiah, de sultan van dat land (volg je het nog?). We weten inmiddels dat de hoge piefen van een oliestaat barsten van het geld, kijk maar naar de ontwikkelingen op voetbalgebied in Saoedi-Arabië. Niet gek dus dat onze Faiq een volle portemonnee heeft. We kunnen in ieder geval wel stellen dat Bolkiah geen broodvoetballer is. Of hij ooit nog in de Europese top te bewonderen is betwijfelen we, maar hij hoeft zich na zijn voetbalcarrière in elk geval geen zorgen te maken over de financiën. Maar kan ‘ie ook een balletje trappen? Dat zie je in het filmpje hieronder!

Reageer op artikel:
Rijkste voetballer op aarde heet geen Messi, maar voetbalt in Thailand
Sluiten