Deze expositie laat vervallen architectuur zien op z’n mooist

redactie 22 Jun 2019 Entertainment

Kunstfotograaf Jan Stel heeft prachtplaatjes weten vast te leggen van de schoonheid van verlaten gebouwen. De locaties bruisten ooit van leven, maar liggen er nu vervallen bij. Vergaande glorie? Niet echt, want het levert schitterend beeld op. Het werk is deze zomer in een expositie te bekijken. 

Vergeten wereld

Jan Stel fotografeert plekken van onze tijd. Hij legt een vergeten wereld vast waaruit de menselijke aanwezigheid helemaal is verdwenen. Misschien krijg je bij een verlaten gebouw al snel een griezelig en spannend gevoel, maar deze kunstenaar heeft een fascinatie voor esthetiek van vergane glorie. De geschiedenis van kostbare, authentieke gebouwen, de afwezigheid van mensen en verdwenen vakmanschap spelen hierbij een grote rol.

Museum aan het Vrijthof

De tentoonstelling heeft de naam ‘Manmade / no human’ en bestaat uit 75 fotowerken van verlaten gebouwen met een karakteristieke architectuur. De expositie is te zien in Museum aan het Vrijthof in Maastricht van 22 juni tot en met 15 september. Vang hier alvast een glimp op van het werk uit de tentoonstelling.

Foto’s: Jan Stel

Reageer op artikel:
Deze expositie laat vervallen architectuur zien op z’n mooist
Sluiten