Plunder je portemonnee voor unieke Titanic Expedition

redactie 14 Feb 2019 Entertainment

Wie wil weten hoe ‘s werelds meest bekende schip er nu bijligt moet diep in de buidel tasten. Cookson Adventures en OceanGate Experience geven een paar rijke stinkers de kans om aan de zogeheten Titanic Survey Expedition mee te doen. Er kan maar een beperkt aantal mensen mee op dit tripje, daarom wordt er geloot. Ben jij nou uiteindelijk de gelukkige, dan wordt je wel echt goed in de watten gelegd. Een tripje in een onderzeeër, met beschikking over high-tech apparatuur om je ervaring in HD vast te leggen én een 10-gangen diner met dezelfde maaltijden als de gasten voorgeschoteld kregen voordat het schip zonk in 1912.

De negen gelukkige expeditionisten zullen de duik van ruim 3,700 meter afleggen op de plek waar de RMS Titanic zijn rustplaats gevonden heeft. Ze zullen instappen in de zogeheten Titan. Dit is een speciale onderzeeër gemaakt voor de diepzee. Hiermee gaan ze over de brug, het dek, de radiokamer en de iconische trap die zo vaak voorkwam in de speelfilm uit 1997.

Prijs Titanic Survey Expedition

Als je dit zeldzame tripje graag wil bijwonen, trek dan maar eerst je portemonnee binnenstebuiten. De schade is zo’n 112.000 dollar. Dat is ongeveer wat de ticketprijs van de eersteklas bezoekers waard was toentertijd.

Eersteklas menu

Als de gefortuneerde zondagskinderen eenmaal terug zijn aan de oever, kunnen ze genieten van een tien-gangen menu. Het menu is gebaseerd op wat eersteklas passagiers van de Titanic op 14 april 1912 een paar uurtjes voor de crash kregen. Da’s een fijne gedachte voor je gaat schaften, of niet? Het menu bestaat uit: Oesters, Consommé Olga, Zalm, Mousseline saus met komkommer, Filet Mignon met Frois Gras met aardappelen en Cognac, Madeira met rode-wijn saus, geroosterde eend gemarineerd in Calvados en appelmoes, Perzik in Charfreuse gelei en afsluitend Chocolade Enclairs met Franse vanille mouse. Afgetopt met een flesje Geidsieck Gout Champagne uit 1907. Net als toen. Heerlijk, die nostalgie. We begrijpen wel dat ze bij het menu de ijsbergsla achterwege laten.

Titanic
Foto: Cookson Adventures Foto: Cookson Adventures
Reageer op artikel:
Plunder je portemonnee voor unieke Titanic Expedition
Sluiten