Eurogoals #23: De Mooiste Doelpunten van de Week

Dit is Eurogoals 23: de Mooiste Doelpunten van de Week. Elke maandag van de week schotelen we je de mooiste goals van de afgelopen week voor. Begin je werkweek goed met deze pareltjes uitgekozen door onze redactie.

Eurogoals 23

Danilo Pereira da Silva

Een heerlijk doelpunt van Danilo in het oefenduel van Ajax met Paderborn. De Braziliaanse spits krult de bal in de kruising, waardoor de ploeg van trainer Erik ten Hag op een 3-0 voorsprong komt. De wedstrijd eindigt uiteindelijk in een 4-1 overwnning voor de Amsterdammers.

View this post on Instagram

A post shared by Danilo Pereira (@danilo_pereira)

Luis Sinisterra

Feyenoord heeft in een oefenduel tijdens het trainingskamp in Oostenrijk gewonnen van het Zwitserse FC Zürich. Luis Sinisterra was opnieuw belangrijk voor de Rotterdammers. Hij maakte voor de formatie van trainer Arne Slot het enige en winnende doelpunt.

A post shared by ESPN NL (@espnnl)

Ángel Di María

Afgelopen weekend stond niet alleen maar in het teken van de EK-finale, ook de finale om de Copa América stond op het progamma. Hierin namen voetbalgrootmachten Argentinië en Brazilië het tegen elkaar op. Al vroeg in de eerste helft werd het enige doelpunt van de wedstrijd gescoord. Maar wat een goal, ook aandacht naar deze splijtende pass. De afronding die volgt is subliem.

A post shared by Respiramos Futbol (@respiramos_futbol)

Federico Chiesa

De goals in de EK-finale waren helaas niet mooi genoeg om een plekje te bemachtigen. De goals in de halve finales daarvoor daarentegen, wat een prachtgoals. Ene nog mooier dan de andere, we beginnen met een mooie, maar eindigen met de allermooiste. De wedstrijd tussen Italië en Spanje moest beslist worden door penalties, maar niet totdat Chiesa ons trakteerde op een voortreffelijke goal, hij krult hem er heerlijk in.

Mikkel Damsgaard

Dan komen we aan bij de laatste goal. Stel je voor, je bent 21 jaar en je staat in de basis van een halve finale op het EK voetbal. In de 30e minuut krijg je een vrije trap, jij als broekie krijgt de kans om hem te nemen. Om deze dan zo af te maken in een vol Wembley, dat getuigt van grote klasse en nog veel meer talent. Maak kennis met Mikkel Damsgaard, een speler waar we ongetwijfeld nog veel meer van gaan horen.