Eric Corton maakt carrièreswitch en gaat opleiding volgen tot zorgmedewerker

De succesvolle acteur Eric Corton gaat het even helemaal anders doen. Hij gaat zich namelijk inzetten voor de zorg. Corton speelde in verschillende films en series zoals Mocro Maffia, Penoza en Bloed, zweet & tranen, maar kiest nu voor een hele andere weg. Op dit moment volgt hij een mbo-opleiding.

De acteur is niet de eerste bekende persoon in Nederland die iets heel anders gaat doen. Oud-voetballer Royston Drenthe was hem al voor. Volgens Drenthe krijg je hele nieuwe inzichten door dit werk te gaan doen.

Werkzaamheden

Corton is niet helemaal onbekend in de wereld van de zorg. Hij is namelijk al langere tijd werkzaam als vrijwilliger bij een verpleeghuis. Hoewel de acteur al het een en ander kon, wilde hij graag steeds meer verzorgende taken doen. Deze kan hij echter alleen uitvoeren als hij ook een mbo-diploma heeft. Corton snapt dat je niet zomaar nieuwe taken op je kan nemen en heeft er daarom voor gekozen om de opleiding te doen. Hij wilt graag in hetzelfde verzorgingshuis blijven werken, dus hij wist dat hij dit kon verwachten.

Back to school

Het is wel een beetje een gek gezicht, een 55-jarige man op een mbo-school met leerlingen van 16/17/18 jaar. Hij krijgt bijvoorbeeld les hoe je een nette sollicitatiebrief schrijft. Best wel een gek idee, toch? Toch blijft Corton tot op het bot toe gemotiveerd. Hij wil dit heel graag, dus gaat er ook echt voor.

Ander systeem

Desondanks vraagt hij zich wel af of er geen makkelijkere manier is om oudere mensen in de zorg te laten helpen. Wat hem betreft zou er misschien een soort systeem komen waarin mensen voor dagelijkse taken in de praktijk kunnen worden opgeleid in het verpleeghuis waar ze willen werken. Volgens Corton zouden er dan misschien een stuk meer ouderen in de zorg gaan werken. ‘Ook vele ongediplomeerde handen maken licht werk.’

Reageer op artikel:
Eric Corton maakt carrièreswitch en gaat opleiding volgen tot zorgmedewerker
Sluiten