Eredivisie dropt archief van ruim 1000 hoogtepunten op YouTube

Redactie 2 Sep 2017 Entertainment

Meer dan duizend hoogtepunten van 53 (voormalig) Eredisieclubs zie je in het nieuwe Eredivisie archief op YouTube. Check doelpunten, samenvatting of gewoon hele wedstrijden terug van jouw favoriete club.

Vanaf vrijdag 1 september kun je verdwalen in de vele memorabele momenten in de Eredivisie. Het archief wordt officieel gelanceerd door Beeld en Geluid in Hilversum. Met hulp van Eredivisieclubs, ODMedia, Beeld en Geluid, de NOS en Google verzamelden ze nu al duizend hoogtepunten uit zestig jaar Eredivisie.

De grote namen die in onze competitie hebben gespeeld zou je soms bijna vergeten. Johan Cruijff, Ruud Gullit, Romário, Luis Suárez, Ronaldo, je ziet ze allemaal weer even terug op de Nederlandse velden.

Aandeel fans
De Eredivisie roep supporters op om vooral beelden te delen, als ze die nog hebben. Alex Tielbeke: “Tijdens onze zoektocht naar archiefbeelden hebben we ontdekt dat veel oude videofragmenten nog op analoge tapes staan. Bijna de helft van deze beelden zijn in de loop der jaren onbruikbaar geworden, onvindbaar of in een aantal gevallen zelfs vernietigd. We willen daarom iedereen die nog over historische beelden van de Eredivisie beschikt, verzoeken om dit met ons te delen.

Bron: Eredivisie.

Reageer op artikel:
Eredivisie dropt archief van ruim 1000 hoogtepunten op YouTube
Sluiten