De allereerste Nederlandse Netflix-serie komt eraan en hij klinkt geweldig

Redactie 19 apr 2018 Entertainment

Al jaren worden we verwend door goede Netflix originals series. Amerikaanse series maar ook Spaanse series zoals La Casa De Papel vulden onze avonden en namen ons mee naar nieuwe werelden en mysterieuze verhalen. Wat nog miste in het Netflix-imperium was een volledig Nederlandse Netflix-serie, die gaat er in 2019 dan eindelijk komen. Wie weet is dit het begin om de Nederlandse televisie en film weer op de kaart te gaan zetten.

Het verhaal volgt een groep rijke studenten die in Amsterdam de tijd van hun leven hebben. Ze vinden een verborgen toegang die ze regelrecht in het Amsterdam van de Gouden Eeuw dropt. Een tijd van absurde rijkdom, macht een misbruik. Een blik in de meedogenloze harde geschiedenis van ons kleine kikkerlandje.

Bored Edward Norton GIF - Find & Share on GIPHY

Team

Het verhaal is bedacht door de Nederlandse filmregisseur Pieter Kuijpers. Hij is onder andere verantwoordelijk voor series zoals Van God Los en Riphagen. Het scenario zal het Winchester McFly collectief voor zijn rekening nemen. Zij bestaan uit Michael Leendertse, Thomas van der Ree, Joost Reijmers, Matthijs Bocktin, Pieter van den Berg en Sarah Offringa. Zij waren verantwoordelijk voor de series Smeris, Feuten en Van God Los en de speelfilm Bankier van het Verzet.

‘Rijkdom, seks en macht’

Verhaal

“In het vrijgevochten Amsterdam geniet een groep jonge studenten van alles wat het leven ze biedt: rijkdom, seks en macht, tot ze een verborgen toegang naar een demonische wereld uit de Gouden Eeuw openen”, schrijft Netflix in haar persbericht. Regisseur Pieter Kuijpers zegt over het project: “Ik kijk ernaar uit om een serie te maken die twee genres combineert: coming of age en horror. De Nederlandse Netflix-serie hint naar de meedogenloze Nederlandse geschiedenis waar onze welvaart deels op is gebaseerd.”

Wij zijn helemaal klaar voor het Nederlandse Netflix spektakel. Hopelijk weten ze wat goeds op de kaart te zetten en wordt de serie misschien ook wel populair in het buitenland. Dat zou geweldig zijn voor de Nederlandse televisie en media.

Foto: Netflix

 

Reageer op artikel:
De allereerste Nederlandse Netflix-serie komt eraan en hij klinkt geweldig
Sluiten