5 tips voor het kiezen van een goede zorgverzekering

dec 12 2018, 18:30 Entertainment
banking insurance coins currency cash investment 948603
Het eind van het jaar komt al in zicht. Overal hangt nu kerstversiering, de eerste oliebolkramen draaien al megaomzetten en Robbert Ten Brink bazuint weer rond dat niemand met kerst alleen mag zijn. Ook heeft het einde van het jaar minder leuke kanten, zo is het weer tijd om te kijken naar je zorgverzekering. Nou hoeft dat op zich helemaal niet vervelend te zijn, want overstappen kan nou eenmaal veel geld schelen.
Wij van FHM zijn gelukkig van alle markten thuis. Hier zijn wat tips die je kan gebruiken voor het samenstellen van jouw zorgverzekering.

1. Vergelijk en kijk

Check jouw huidige verzekering zorgvuldig voor je het weet ben je op jaarbasis honderd euro goedkoper uit. Zo kun je deze naast andere verzekeringen leggen, zeker nu de premie zo hard steeg, is het verstandig om te switchen van zorgverzekering. Blijf je zitten waar je zit, dan betaal je zomaar meer dan nodig. Misschien kom je er achter dat het toch gunstiger is om over te stappen naar een scherpere aanbieder met een beter pakket.

2. Tandartsverzekering

Heb je bijna geen gaatjes of andere complicaties? Dan is het misschien een stuk slimmer om geen tandartsverzekering er bij te nemen. Als je nooit hebt bij de tandartscontroles omdat alles perfecto is, waarom zou je er dan geld aan uitgeven?

3. Een hoger eigen risico

Het eigen risico is nu 385 euro. Alles wat daaronder komt qua ziektekosten moet je zelf betalen. Je kan de premie ophogen met maximaal 500 euro (oftewel 885 euro per jaar). Dat is handig als je niet zoveel klachten hebt, daarnaast betaal je dan ook weer wat minder premie.

4. Budgetpolis

Weet je nu al zeker dat je in 2019 weinig zorg nodig hebt? Neem een budgetpolis. Je krijg dan een basispakket zonder tierlantijntjes. Zo kun je bij een beperkt aantal ziekenhuizen terecht. Wanneer het spoedeisend is, kun je uiteraard wel overal terecht. Dit is vooral slim als het ziekenhuis bij jou in de buurt een contract heeft met een verzekeraar met een budgetpolis.

5. Korting

Wat is 'korting' toch ook een mooi woord. Als je student of ZZP'er bent, krijg je meestal korting. Daarnaast kun je ook kijken of je een zorgverzekering kan afsluiten via een collectief, vaak scheelt dat ook weer wat eurootjes.
Je hebt nog even de tijd. Wanneer je voor 1 januari je oude verzekering opzegt, heb je tot 1 februari de tijd om een andere verzekering te kiezen.
Delen met
Ook interessant