Heb je ooit een volledig diner gegeten dat bestaat uit frikandellen? We hebben natuurlijk de frikandel speciaal salade al met je gedeeld. Die kan dienen als voorgerecht. Als hoofdgerecht maak je dan natuurlijk de frikandel Wellington . Nu hebben wij ook een recept voor een dessert, namelijk de zoete frikandel speciaal, zodat jij en jouw maten een volledig diner van frikandellen kunnen eten.
Wij moeten nog steeds even wennen aan het idee dat je een dessert naar binnen stopt met uitjes, curry en mayonaise. Toch gaan wij het hier met z’n allen zeker een keer proberen, want die sausjes die we net noemden worden net effe anders.
Meester Patissier Hidde de Brabander is op dit meesterlijke idee gekomen. De combinatie van pure chocolade, cranberry, specerijen en karamel met fijn biscuit is bij deze versie alleen een tikje anders. Het witte plastic bakje waarin de vleesstaaf normaal geleverd wordt is nu vervangen door witte chocolade. Het bakje is gevuld met een mouse van gezouten karamel en karamelsaus. De frikandel is godzijdank niet echt van vlees, want anders is die combinatie van vleessmaak en die zoete decoratie wel een hele bijzondere. Gelukkig ziet het er wel zo uit, waardoor je jouw vrienden eerst effe in de zeik kan nemen. Bovenop de frikandel ligt curry gemaakt van cranberry’s, zodat je als nog het effect hebt. Er hoort natuurlijk ook nog mayo bij. Dat is sinaasappelsaus. Toch wel beter!
Echt, dit dessert moet je gewoon een keer proberen. Je moet wel echt effe in de keuken staan, want deze zoete frikandel speciaal is niet zomaar gemaakt. Je bent in totaal ongeveer 2.5 uur bezig. Het is dus niet easy peasy om je maten in de maling te nemen, maar het is het zeker meer dan waard. Ook is het natuurlijk weer een lekker verhaal om te vertellen tijdens de familiebarbecue dat je een 3 gangen diner hebt gegeten, bestaande uit alleen frikandellen!