5 voordelen waarom jij een projector moet aanschaffen

dec 15 2022, 17:00 Entertainment
xgimi10
De projector werd vroegâh vooral gebruikt in scholen en op kantoren, maar is inmiddels aan een stevige revival bezig. De kwaliteit van de projectoren is mega verbeterd en dus vervangt 'ie steeds vaker de televisie. Dat snappen wij, want films, series en documentaires checken op je eigen thuisbioscoop is epic.
Samen met je schatje onder een fleecedekentje op de bank. Je hand graait in een bak popcorn, terwijl jullie ogen turen naar het reusachtige scherm waar een film/serie-marathon bezig is. Laat die feestdagen maar komen.
Maar welke projector moet je hebben? XGMI heeft een behoorlijk ruim assortiment. Wij lichten onze favorieten er voor je uit.

XGIMI HORIZON Pro

De XGIMI HORIZON Pro 4K-thuisprojector is een beuker van een projector. Reken op haarscherpe 4K beelden en een joekel van een scherm, want je kan kijken tot een max van 200 ". Daar kan je televisie niet tegenop. Andere dingen waar we blij van worden is dat 'ie is voorzien van Harman Kardon-geluid, zodat de thuisbioscoopervaring nog beter tot z'n recht komt. Verder beschikt 'ie over Android TV, is er een Chromecast ingebouwd, en beschikt 'ie over Bluetooth en WiFi, zodat je makkelijk kan streamen van laptop en smartphone naar je beamer. Voor een prijs van €1.899 haal jij je eigen bioscoop in huis. De XGIMI HORIZON Pro kun je hier online bestellen .
horizon pro 1


Voordelen van een projector

Maar wat zijn nou de voordelen van een projector? Dat gaan we je samen met onze vrienden van XGIMI eens even haarfijn uitleggen, want dit is de ultieme vorm van home entertainment.

1. Enorme schermen

De meeste home entertainment-projectoren bieden schermen van 120, 150 of zelfs 200 inch, zoals de XGIMI HORIZON Pro . Ultragrote tv’s zijn meestal twee of drie keer kleiner dan de schermgrootte van een hoogste niveau projector. Waarschijnlijk heeft je televisie een afmeting van 44", 55", 65", of vooruit, 75", dus dat verschil is reusachtig. Bedenk even hoe sick dat is als je hier FIFA / Call of Duty speelt op je PS5 of je nieuwe favoriete series binged.

2. Draagbaarheid

Je tv naar de andere kant van de kamer tillen of ergens anders in je huis neerzetten, is niet zo handig. Projectoren zijn draagbaar genoeg om gemakkelijk van kamer naar kamer te worden verplaatst. Veel draagbare projectoren worden geleverd met ingebouwde batterijen. Geen irritante draden meer nodig dus. Gewoon effe installeren en voilà, je hebt een ultieme thuisbioscoop. Niet alleen in je woonkamer, maar ook in je slaapkamer.

3. Gewicht en formaat

Mocht je toevallig samenwonen met je vriendin of vrouw, dan is de best aanwezig dat zij niet zo houdt van een groot scherm in de kamer. Effe allemaal over een kam scherend, maar vrouwen vinden dit op de een of andere manier manier niet in het interieur passen. Dan is het tijd om de projector kaart te spelen. Driedubbel zo'n groot beeldscherm, maar dit valt amper op in het interieur, want projectoren nemen minimale ruimte in. Daarnaast wegen ze ook niks. De kleinste projectoren wegen nog geen kilo en de grotere modellen wegen zo’n 9 kilo. Zelfs met het zwaarste gewicht is een projector nog makkelijk te verplaatsen. Ideaal voor elke kamer in het huis.
xgimi11

4. Oogveiligheid

Wist je dat een projector een veel verstandigere keuze is voor je ogen? Projectoren beschermen je ogen beter dan welk scherm dan ook. Een projector weerkaatst het licht naar je ogen door het licht op een scherm of muur te richten. TV’s, smartphones en tablets reflecteren hun licht direct in je ogen. Het beeld dat direct van een scherm af komt, is uitgestraald licht en dat is een zware belasting voor je ogen. Het licht van een projector zorgt er ook voor dat het blauwe licht wordt verminderd en beschermt zo ook de ogen. Een andere manier van het beschermen van je ogen is het grote kijkbeeld. Aangezien je op een groter scherm kijkt, hoeven je ogen niet te hard te turen om te begrijpen wat er gebeurt. Iedereen weet dat het gemakkelijker is om grote letters te lezen dan kleinere lettertjes. De projector komt het beste tot zijn recht als je de voordelen van minder lichtreflectie en grotere beelden vergelijkt. Tel uit je winst.

5. Kosten

Als je het formaat van je scherm afzet tegen de prijs, dan is het zeer scherp geprijsd. We hebben hier immers te maken met een gunstige scherm-prijs-ratio. Daarnaast verbruiken projectoren minder energie dan de meeste energiebesparende smart-tv’s. Sommige modellen worden geleverd met ingebouwde batterijen, zodat je ze niet altijd hoeft aan te sluiten om ze te gebruiken. En als het op levensduur aankomt, hebben projectoren sowieso een goede prijs-kwaliteitverhouding. Projectoren kunnen wel meer dan tien jaar meegaan, afhankelijk van jouw gebruik. Uiteraard zijn er spotgoedkope tv’s in de omloop, maar als je ze vergelijkt op eigenschappen als gewicht en oogcomfort sluit je een betere deal met een projector. Een goede optie is bijvoorbeeld de scherp geprijsde XGIMI Halo+ , waar we hieronder nog even dieper op ingaan.
halo 1

XGIMI Halo+

Als je een goeie deal wil maken, dan moet je de De XGIMI Halo+ hebben. Voor een prijs van €849,- euro staat 'ie al bij jou thuis. Net als de HORIZON Pro is ook dit een draagbare projector . De Halo+ wordt geleverd met een ingebouwde batterij voor maximaal 2,5 uur video op een volle lading. Hij ondersteunt een scherm van maximaal 200 inch en is daardoor een uitstekende keuze om ook buiten te gebruiken. Ook dit exemplaar beschikt over fantastisch Harman Kardon-geluid en is voorzien van Chromecast, Bluetooth, WiFi en Android TV. De XGIMI Halo+ kun je hier online bestellen .

Korting bij XGMI

De HORIZON Pro en Halo+ hebben momenteel een lekkere kerstpromotie lopen. Goede timing dus om een projector te kopen, want met de feestdagen willen we lekker thuis chillen en films & series kijken. De korting geldt van 12 t/m 24 december 2022. De producten van XGIMI zijn verkrijgbaar bij Mediamarkt, Coolblue, Kamera-express, CameraNu, Beamer Expert, The Next Shop, Connect+ en Art & Craft. Op naar de winkel, of bestel de HORIZON Pro of Halo+ gewoon online.
Delen met
Ook interessant