Wonderbaarlijke redding: vrouw wordt na 36 uur alleen op zee teruggevonden

jul 11 , 12:25 Entertainment
schermafbeelding 2024 07 11 115501
Een 21-jarige vrouw beleefde een avontuur dat zo uit een film lijkt te komen. Wat een rustige zwempartij moest zijn, eindigde in een bizar overlevingsverhaal. Vanaf een strand in Japan werd de jonge vrouw meegesleurd door een sterke stroming en pas na 36 uur gered. Ja, je leest het goed. 36 uur.
Maandagavond besloot de vrouw, samen met een rubberen band, een duik te nemen in de oceaan bij een strand in Japan. Toen ze ’s avonds niet terugkwam van haar zwempartij, sloeg haar vriendin direct alarm. De lokale kustwacht van de regio Shizuoka startte een grootschalige zoek- en reddingsoperatie. Er was geen tijd te verliezen.

Onverwachte ontdekking

Het waren de zenuwslopende uren van wachten en zoeken, maar uiteindelijk werd de vrouw woensdagochtend om 7.45 uur opgemerkt door een vrachtschip. En niet zomaar ergens. Ze dreef op 80 kilometer van de kust, voor de zuidpunt van het schiereiland Boso. Met haar rubberen band was ze ver afgedreven in de oneindige zee van Japan.

De redding

De kapitein van het vrachtschip kon zijn ogen waarschijnlijk niet geloven toen hij de vrouw in de verte zag drijven. Meteen werd de kustwacht ingelicht en de redding op touw gezet. De Chinese vrouw werd snel aan boord gebracht en naar het ziekenhuis vervoerd. Tot ieders verbazing hoefde ze niet opgenomen te worden. Ze was helder van geest en haar uitdrogingsverschijnselen waren niet levensbedreigend. Een wonderbaarlijke ontsnapping aan een potentieel fatale situatie. Klinkt bijna als een film vinden jullie niet?

Een spannende les

Deze gebeurtenis benadrukt nogmaals hoe verraderlijk de zee kan zijn, zelfs voor de meest ervaren zwemmers. Gelukkig liep dit avontuur goed af, maar het had ook heel anders kunnen eindigen. Dus de volgende keer als je denkt cool te zijn voor je vrienden en ver de zee in te gaan. Denk dan even twee keer na. Je kan in plaats van diep de zee in ook gewoon een rode zwembroek kopen en doen alsof je onderdeel bent van Baywatch. Een stuk veiliger en nog grappig ook.
Delen met
Ook interessant