Utrecht is een pareltje rijker met de wijnbar van toprestaurant Hemel & Aarde

mei 17 , 17:58 Entertainment
wijnbarhemelenaardejulesreijndersstudio 7459 1
Stel je voor, je runt een toprestaurant, maar daarnaast is een extra ruimte die nergens voor wordt gebruikt. Wat doe je dan? Precies, je bouwt het om tot een fantastische wijnbar. Zo dachten de toppers van restaurant Hemel & Aarde in Utrecht er in ieder geval over. Wij zijn al langs geweest en we kunnen je alvast verklappen dat een bezoekje 100% de moeite waard is!
De lekkerste wijnen, uitgezocht door de beste sommeliers, dat is een van de dingen die het zusje van Hemel & Aarde te bieden heeft. Het sommeliersteam heeft een selectie gemaakt van klassieke wijnen en uit verrassende wijnstreken. Vergeet de bites van Executive Chef Rene van der Weijden ook zeker niet!

Wijnbar Hemel & Aarde

Heel grappig eigenlijk hoe zo'n ongebruikte ruimte omgetoverd kan worden tot een nieuwe place to be. Als we binnenlopen in de nieuwe wijnbar, dan hangt er meteen een high end huiskamersfeer. Het is prachtig, maar cosy. Wat ons ook opvalt tijdens het proeven van de wijnen, is dat er alleen maar mensen werken van wie wijn en eten echt hun passie is. Soms stralen mensen dat gewoon uit en dan voel je dat als gast. Volgens meestergastheer Marco Westra draait alles in de wijnbar om verbinden. Samen wijnen proeven en vooral erover praten!
Wat soms lastig is, maar hier wel goed is gedaan, is dat het gevoel van het restaurant qua eten en wijnen, is doorgetrokken naar de wijnbar. Alleen dan wel in een ander concept natuurlijk. In het restaurant wordt veel gebruik gemaakt van lokale ingrediënten. Zo is ook het overheerlijke zuurdesembrood van de lokale bakker, De Bakkert, blijven hangen bij ons.
Er kan gereserveerd worden WijnbarHemel-Aarde.nl, maar schroom niet om binnen te wandelen als je er voorbijkomt hoor, want ze houden altijd een paar stoelen vrij voor de spontane gezelligheidsdieren.

Bites

Eerlijk is eerlijk, een lekker wijntje smaakt het beste als je er iets bijpassends bij eet. Net zoals de wijnen, veranderen de bites per seizoen mee. Dus zit jij in je zomerse outfit een lekkere rosé te drinken, dan zul je andere bites kunnen verwachten, dan wanneer je in de winter lekker cosy met een rood wijntje bij de verwarming zit. Of die bites net zo goed zijn als de wijn? 100%! De combinatie is eigenlijk nog beter, dit hebben wij natuurlijk allemaal zelf al voor kunnen proeven.
Zoals we net al zeiden wordt er in het restaurant veel met lokale producten gewerkt. In de wijnbar wordt hier ook rekening mee gehouden voor hoe ver dat kan. Want zoals chef Rene zelf zegt: ''een goede ham komt nu eenmaal uit Spanje en dan is dat natuurlijk het belangrijkste.''

Must haves

Zo dronken we de verrassende Dinaube de Chevallier 'Clos des Lunes', Semillon en Sauvignon blanc, Bordeaux 2021 bij de overheerlijke BBQ-prei met romescosaus. Dat ze in de keuken daar creatief zijn, daar kwamen we al helemaal achter toen de Korean Style zwezerik met een glaze van pepermiso op tafel werd gezet.
Zoals wel een wordt gezegd: ''Het toetje gaat niet naar de maag, maar naar het hart.'' Nou, wij kunnen je vertellen dat je niet weg mag gaan zonder het wentelteefje te proeven. We kunnen eigenlijk niet eens beschrijven hoe lekker dit was, want zelf zullen we het nooit na kunnen maken.
Delen met
Ook interessant