Wat komt er allemaal kijken als je een restaurant wil openen?

18 jun , 8:00 Entertainment
6672a5a99f605

Droom je al van kleins af aan van een eigen restaurant? Zit ondernemen in je bloed? Dan is dit misschien wel het moment om deze sprong in het diepe te wagen. De horeca heeft sinds het einde van de pandemie enorme sprongen gemaakt. Een goede branche om in te starten dus. Hoewel, deze enorme populariteit zorgt ook voor veel concurrentie. Daarom is het belangrijk dat de start van het restaurant vlekkeloos verloopt en je weet waar je aan moet denken om direct de gasten in de omgeving in te pakken. Maar wat komt hier allemaal bij kijken? Hieronder volgen de belangrijkste aandachtspunten.

Een goed ingerichte keuken

Een keuken inrichten thuis kan soms al problematisch zijn. Maar wat dacht je van een professionele keuken? Een keuken waar maandelijks honderden tot duizenden gerechten worden gemaakt? Dan is goed keukenapparatuur van bijvoorbeeld www.horecagemak.nl absoluut onmisbaar. Welk apparatuur nodig is? Dat hangt volledig af van het soort restaurant dat je runt. Serveer je bijvoorbeeld vooral koude lunchgerechten? Ben je voor een groot deel afhankelijk van de oven of heb je juist verschillende fornuizen nodig? Hoeveel capaciteit heeft het restaurant en hoeveel mensen hoop je dan ook te bedienen op een goede dag? Dit zijn allemaal vragen om bij stil te staan.

Om de keuken efficiënt in te richten is het belangrijk om met verschillende aspecten rekening te houden. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid loopruimte, opslagruimte, locatie van de keuken en de veiligheid. Werk met energiezuinig en kwalitatief apparatuur. Weet je niet goed welke apparaten noodzakelijk zijn? Leg deze vraag dan voor bij het (toekomstig) keukenpersoneel. Op basis van de menukaart kunnen zij alvast duidelijk maken wat ze nodig hebben om hun werk te vereenvoudigen. Vraag eventueel ook advies aan een bedrijf gespecialiseerd in horeca apparatuur zoals horecagemak.nl. Zij kunnen op basis van de persoonlijke wensen van het bedrijf een voorstel doen.

Houd rekening met de belangrijkste hygiënecodes

Goede hygiëne is van essentieel belang. Als jouw onderneming niet aan de belangrijkste hygiënecodes voldoet, mag deze de deuren niet openen. De veiligheid van de gasten moet altijd voorop staan. De keuken en het restaurant zelf moeten dan ook dusdanig worden ingericht, dat de naleven van deze regels makkelijker wordt. Dat geldt voor apparatuur, spoelbakken, enzovoorts, maar ook als we denken aan de vloer. Aan de vloer in de keuken worden bijvoorbeeld zeer hoge eisen gesteld. Belangrijkste gegeven is dat deze antislip moet zijn om ongevallen te voorkomen. Het is belangrijk dat de horecaondernemer op de hoogte is van alle regels.

Restaurant interieur

En last but not least: het restaurant interieur. Dit is immers wat de gasten als eerste zien wanneer ze het restaurant betreden. Dit is hetgeen ze overhaalt om überhaupt binnen te komen. Daarom moet hier flink wat aandacht aan worden geschonken. Het is belangrijk dat het interieur niet alleen voldoende comfort en sfeer biedt, maar ook dat het efficiënt is ingedeeld. Een efficiënte inrichting draagt immers bij aan betere looproutes, waardoor de bediening sneller kan werken.

Delen met
Ook interessant