Vier vandaag Wereld Whisky Dag met je favoriete whisky

mei 18 , 18:58 Entertainment
depositphotos 672472820 xl
Haal je favo Whisky maar uit de kast, want met Wereld Whisky Dag vieren we één van de meest heerlijke drankjes die er bestaan. Of je nou in de kroeg zit, thuis op de bank of op visite bent bij je schoonouders, het is altijd tijd voor zo’n lekker glaasje.
Zo’n Wereld Whisky Dag is natuurlijk hartstikke leuk. Het is eigenlijk een soort extra excuus om die fles uit de kast te halen en even te genieten. Want laten we eerlijk, zo’n dag kan je niet zomaar aan je voorbij laten gaan. Dat moet gewoon even goed gevierd worden, of je nu alleen bent of met je vrienden, het altijd tijd voor whisky.

Wereld Whisky Dag

Wat doe je nou eigenlijk op zo’n Wereld Whisky Dag? Nou, het is eigenlijk heel simpel, gewoon whisky drinken. Veel makkelijker kunnen we het niet maken. Deze dag is sinds 2007 in het leven geroepen en wordt elke derde zaterdag van mei gevierd. Deze dag is eigenlijk ook een beetje ter ere van Michael Jackson. Nee, het is niet de populaire zanger, maar één van de beste whiskyrecensenten ter wereld. Hij overleed in 2007 en ter ere van zijn geboortedag in 1947 is besloten dat er een Wereld Whisky Dag zou komen op de derde zaterdag van mei.

Whisky

Het heerlijke Schots gedistilleerd drankje is vanouds enorm populair. Met de vele verschillende smaken zit er voor ieder wel wat lekkers tussen. Je kan het eigenlijk heel simpel onderverdelen in vier verschillende categorieën: mild & zacht, medium & granig, vol & rijk en krachtig & rokerig. Welke smaak je ook kiest, het is altijd wel een feestje voor je smaakpapillen. Het heerlijke drankje wordt voornamelijk gemaakt in Schotland of Ierland. Dat zijn de twee grote whiskylanden die we kennen. Het belangrijkste verschil hierin is dat de Ierse variant geen rooksmaak heeft.
Delen met
Ook interessant