De verkeersboetes worden nóg hoger

mei 01 2023, 20:00 Entertainment
depositphotos 82501748 xl
Baal jij er ook altijd zo van als er weer eens enveloppe met paarse rand op de mat valt? Snappen we. Wij ook. Er zijn weinig dingen vervelender dan moeten lappen omdat je voet net effe te zwaar was. Of dat het stoplicht nét iets eerder op rood ging dan je dacht. Verkeersboetes kunnen flink aantikken. En we hebben slecht nieuws voor je: de boetes worden nóg duurder. Shit.
Let voortaan dus goed op of je het pedaal niet net iets te ver hebt ingedrukt. Of stel je cruise control goed in, zo maar een tip.

Verkeersboetes duurder

Dit jaar verhoogden onze vrienden van het ministerie van Justitie en Veiligheid de boetes al met 8,6%. In 2024 gooien ze daar nog eens 10% bij. Zo worden sommige boetes volgend jaar uiteindelijk meer dan 20% duurder dan in 2022. Ja, echt waar. Denk nog maar eens terug aan die rekenlessen.
Ook gaan ze nog meer boetes uitdelen volgend jaar. In de voorjaarsnota staat: “Om de verkeersveiligheid te bevorderen wordt geïntensiveerd op verkeershandhavingsmiddelen. Dit leidt tot een hoger bedrag aan verwachte boeteontvangsten.” Er zullen dus nog meer flitsers langs de weg gaan staan. Hou het tellertje dus goed in de gaten. Voor je het weet kun je dokken.

Limiet

Gelukkig (als je daar nog over kunt spreken) zit er voor de overheid wel een limiet aan. Vanaf €450 vallen boetes namelijk binnen het strafrecht. En omdat je voor iets als te hard rijden geen strafblad krijgt, kunnen die boetes dus nooit duurder worden dan die €450. Zo kosten boetes voor 37, 38 en 39 km/u te hard op de snelweg allemaal al €450. Daar komt dus niets bij. Ze kunnen het dus niet eindeloos duurder maken.
Al met al gaan boetes dus een duur grapje worden, voor zover ze dat nog niet waren. Wij raden je aan om je maar gewoon aan de regels te houden. Ja, ook als je een Golf GTI hebt. Het scheelt je aardig wat knaken. Die kun je net zo goed uitgeven in je favoriete kroeg op de hoek. Smaakt beter.
Delen met
Ook interessant