Vanaf deze datum kunnen we de Nintendo Switch 2 verwachten

mei 09 , 10:58 Entertainment
depositphotos 204477670 xl
Nintendo-fans, opgelet! Na het enorme succes van de eerste Nintendo Switch was het niet gek om te bedenken dat er ooit een tweede zou komen. Hoewel Nintendo jarenlang de kaken stijf op elkaar heeft gehouden, heeft de grote baas van het Japanse merk nu eindelijk wat onthuld over de Nintendo Switch 2.
Veel fans wachten al maanden, zo niet jarenlang op een update over een nieuwe console. Op het officiële X-account (voorheen Twitter) van Nintendo deelde ze een update over de nieuwe Nintendo Switch

Releasedatum

Naar verwachting zou de Nintendo Switch zo rond eind 2025 uit moeten komen, als alles goed gaat natuurlijk. Het zou namelijk niet de eerste keer zijn dat consoles of games hun releasedatum wordt uitgesteld. Denk bijvoorbeeld aan de release van de PlayStation 5. Toen die uitkwam was hij bijna niet aan te smeren. Hopelijk is dat nu wel anders met de Nintendo Switch 2. Wat de precieze datum is van de release, is nog onbekend.

Nintendo Switch 2

Maar wat is er zo anders aan deze tweede Switch in vergelijking met de vorige? Nou de nieuwe versie is waarschijnlijk backwards compatible. Voor de niet-gaming nerds onder ons, dat betekent dat je ook games van de originele console erop kunt spelen. Verder is het scherm van de Switch aanzienlijk verbeterd. Er zal een 8-inch LCD-scherm op de Switch zitten. Bij de eerste Nintendo Switch was het scherm 6.2-inch en de OLED-versie 7-inch. Er zit dus weer een aanzienlijke verbetering aan.

Switch succes

De Nintendo Switch is in vergelijking met de vorige console, de Wii U, een ongelofelijk succes. De verkoopcijfers van de Wii U waren prima, maar niet denderend. Met de komst van de Nintendo Switch heeft het Japanse merk zichzelf écht overtroffen. Het aspect dat je de console overal mee naartoe kan nemen, met een verschrikkelijk hoge kwaliteit, zorgt voor een unieke ervaring bij elke gamer. Niet gek dat er dan een tweede eraan komt. Wij kunnen niet wachten!
Delen met
Ook interessant