Tom van den Boogaard weet als eerste ooit een '360 Quadrupple Downside Tailwhip' te landen

dec 28 2021, 17:55 Entertainment
d67a72a3 9c78 231a 2302 a2646c4b43b2
Nederland staat bekend om haar goede schaatsers, wielrenners en zeilers. Daar kunnen wij er nu nog eentje bij kladden, want het blijkt dat onze BMX’ers ook uit het goede hout zijn gesneden. Zo heeft Brabander Tom van den Bogaard het schier onmogelijke verricht: het landen van een 360 Quadrupple Downside Tailwhip . Werkelijk geen idee wat we ons hierbij moeten voorstellen, maar het indrukwekkend klinkt het zonder meer.
Dit huzarenstukje ging uiteraard niet zonder slag of stoot. Het koste de beste man flink wat knock-outs en gebroken botten. Je wordt immers niet zomaar de eerste man ter wereld die deze truc landt.

Tom van den Bogaard

Tom van den Bogaard is een erg succesvol Nederlands BMW-atleet. De beste kerel had het idee om iets te doen dat nog nooit iemand gelukt is. Dat werd dus de 360 Quadrupple Downside Tailwhip. Hij begon maar eens met het bouwen van een zieke schans in zijn achtertuin. Je moet immers iets te doen hebben tijdens de lockdown. Nadat hij klaar was, begon hij met oefenen. Het bleek de opmaat naar een succesverhaal dat zijn weerga niet kent.
627cfa69 ef02 06d2 059b 001bf7401197

360 Quadrupple Downside Tailwhip

Na twee knock-outs te hebben gehad, leek hij de strijd verloren te hebben. De beste man gaf echter niet op. Naast een flinke hersenschudding kwamen er ook wat gebroken botten om de hoek kijken. Het zorgde voor wat vertraging. Uiteindelijk heeft hij er een jaar over gedaan om deze zieke truc onder de knie te krijgen. Maar zoals we allemaal weten wint de aanhouder nog altijd. Dus ook Tom. Op 1 oktober 2021 lukte het de BMX’er om de 360 Quadrupple Downside Tailwhip te landen. Na deze overwinning is de eerstvolgende stip aan de horizon de Olympische Spelen van Parijs in 2024.
Wij hopen met man en macht dat Tom door de kwalificatie heen zal komen. Aan het doorzettingsvermogen van de beste heer zal het uiteraard niet liggen. Daarnaast wensen we hem het beste en moge hij goud mee naar huis brengen.
Delen met
Ook interessant