Kijktip: Tiki Taka Touzani met Robin van Persie en zijn zoon Shaqueel

okt 12 2020, 20:00 Entertainment
persie
Zo vader, zo zoon. De appel valt niet ver van de boom. Goed voorbeeld doet goed volgen. Clichés die maar weer eens worden bevestigd door ex-topvoetballer van Persie">Robin van Persie en zijn zoon Shaqueel. In de openingsaflevering van het nieuwe seizoen Tiki Taka Touzani gaat straatvoetballer Soufiane Touzani aan de slag met de twee. Eerlijk is eerlijk, het was er eentje om van te smullen.
Robin debuteerde op 18-jarige leeftijd voor Feyenoord en via Arsenal, Manchester United en Fenerbahce sloot hij zijn carrière anderhalf jaar geleden af bij de club uit Rotterdam-Zuid. In al die jaren was hij ook een grote ster bij het Nederlandselftal en is tot op de dag van vandaag topscorer aller tijden voor Oranje. Hij is zeker een van de grootste Nederlandse voetballers ooit, dus we keken dan ook ontzettend uit naar de aflevering van vrijdag.

Het leven na voetbal voor Robin van Persie

Sinds hij is gestopt met voetbal ziet zijn leven er natuurlijk heel anders uit. Daar hebben Robin en Soufiane het in het begin van aflevering vooral over, terwijl ze onderweg zijn in een dikke limousine. Zo sluit Van Persie een comeback uit, ondanks zijn fitte lijf. Ze luisteren samen naar muziek en op de vraag of hij ooit een biografie gaat uitbrengen zegt hij "Zeg nooit, nooit. Maar ik verwacht het niet. Ik vind het wel goed zo."

Tiki Taka Touzani met vader en zoon van Persie

De limo stopt bij het stadion van Excelsior, daar waar Robin een deel van zijn jeugdopleiding doorliep. Daar wacht Shaqueel de twee op om een balletje te trappen. Shaqueel is jeugdspeler van Feyenoord en is, net zoals zijn vader, spits.
Eenmaal met de bal gaan de mannen gaan los hoor. Zoals altijd bij Tika Taka Touzani laten de (ex) voetballers hun skills zien. En dat is in het geval van vader en zoon Van Persie puur genieten. Het zit tegen het bizarre aan hoe erg de techniek van Shaqueel lijkt op die van zijn vader. Bekijk de beelden zelf (en dan vooral vanaf 1:26).

Shaqueels omhaal

Dat Shaqueel niet alleen maar de zoon van is, liet hij twee dagen na de uitzending nog maar eens even zien. Tegen de leeftijdgenoten van aartsrivaal Ajax O15 scoorde Shaqueel deze heerlijke omhaal. Hopelijk kan hij net zoals zijn vader ooit belangrijk worden voor het Nederlandse voetbal.

Terugkijken kan

Wil je nou graag de hele aflevering zien? Geen enkel probleem. De volle 25 minuten zijn hier te bekijken.
Delen met
Ook interessant