Chinezen pronken met namaak Eiffeltoren in een grimmige spookstad

feb 03 , 20:01 Entertainment
d8iuvguw4aa7etv
Je gelooft het bijna niet, maar in China hebben ze een nagebouwde Eiffeltoren. Een perfecte namaak van de wereldberoemde toren uit Parijs. Een ‘echte’ Eiffeltoren volgens de Chinezen en dat allemaal aan de andere kant van de wereld, in Tianducheng, een buitenwijk van Hangzhou. Dit hele avontuur begon als een ambitieus vastgoedproject in 2007. De Chinezen dachten, laten we wat rijke mensen en toeristen lokken met nep-Europese erfstukken.
Chinese stelletjes trouwen er zelfs. Ze hopen er dezelfde romantiek te behalen als dat Parijs heeft. Tianducheng was bedoeld als een soort luxe wijk, vol met appartementen en brede boulevards. Ze wilden gewoon een stukje Parijs als het ware copy-pasten naar China. Maar tja, de realiteit dacht daar anders over. Dat is onmogelijk, zou je zeggen.
Foto's X: Marina Amaral

Tianducheng

Toch waagden de Chinezen een poging. Op voormalig boerenland ging men de uitdaging aan om mensen naar Tianducheng te trekken. Storm loopt het nog niet, er zijn veel video’s te zien dat het praktisch een spookstad te noemen is. Lege straten, verlaten gebouwen, niet echt het bruisende Parijse sfeertje waar ze op hoopten.

Europa in China

En weet je, dit is niet het enige geval van imitatie in China. Van een kopie van Jackson Hole bij Beijing tot Thames Town in Shanghai met Britse telefooncellen, China lijkt wel een soort theme park van wereldsteden te willen bouwen. Er is zelfs een Shakespeare eerbetoon met een nagebouwd Stratford-upon-Avon in Fuzhou. Vrij bizar.
Tianducheng, staat nu symbool voor het feit dat grootse dromen soms eindigen in een stilte. En dit keer letterlijk, want de stad is een complete spookstad. Gekke realiteit in een land dat niet bang is om een beetje te experimenteren met stadsontwikkeling. Wil je deze stad wat meer ontdekken? Check onderstaande video, dan snap je gelijk hoe de vork in de steel zit.
Delen met
Ook interessant