Aangrijpende film The Zone of Interest rijgt de vijfsterrenrecensies aan elkaar

feb 06 , 10:57 Entertainment
the zone of interest
Vijf Oscarnominaties, 37.000 bezoekers in een weekend en vele lovende recensies. The Zone Of Interest , verwijzend naar een zone rondom het concentratiekamp Auschwitz, scoort als een malle bij de filmliefhebbers. De film scoorde zelfs zo goed, dat het afspeelterrein wordt vergroot in het aantal bioscopen.
In de indrukwekkende film wordt het verhaal verteld van een gezin dat woont in de buurt van Auschwitz. De vader van het gezin is kampcommandant, al worden de binnenmuren van het moordcomplex nooit vastgelegd door de waarnemende camera. Er wordt vastgelegd hoe de vrouw des huizes op gruwelijke wijze dierbare spullen afhandig maakt van gevangengenomen Joden. Het gezin lijkt zich van geen kwaad bewust, en dat terwijl er op een paar honderd meter een drama afspeelt wat voor altijd in onze geschiedenis zal doorklinken.

Lovende recensies

Recensenten van onder andere de NPO, De Volkskrant en Filmtotaal spraken allemaal hun liefde uit voor de film. ‘’Verwacht geen soepel verhaal. Dit is een ervaring, en een nare.’’ Als we de recensies mogen geloven is de film meer dan indrukwekkend. ‘’Het is een masterclass in het impliceren van gruwelijkheden.’’ De film is een ziek meesterwerk dat je zeker niet wilt missen, maar daarna ook nooit meer wilt zien. De recensies gaan allemaal dezelfde kant op, en dat is de goede. Dat is ook niet gek voor een film die ook al veel lof kreeg van experts op het gebied van de Holocaust. ‘’Dit zou wel eens de beste film kunnen zijn die ooit over Auschwitz gemaakt is.’’ Zo vertelde de directeur van het concentratiekamp al eerder. Zo te zien is de eerste topper van 2024 binnen, en wat voor een.

Trailer The Zone of Interest

De bioscooptopper is inmiddels in 80 bioscopen te zien. Wil jij deze film ook checken? Aanrader hoor. Om je alvast een indruk te geven, check dan de trailer hieronder.
Delen met
Ook interessant