The Tattooist of Auschwitz is aangrijpende serie met topscore op IMDB

jun 10 , 11:55 Entertainment
fl 04 ttoa kopie
Als je het boek The Tattooist of Auschwitz van Heather Morris hebt gelezen, dan weet je wat voor een hartverscheurend en meeslepend liefdesverhaal dit is. Zonde dus als dat nooit verfilmd zou worden. Zo dachten ze er bij SkyShowtime in ieder geval over. Vandaag brengen ze de volledige trailer naar buiten van de zesdelige serie. Het levert een fascinerend en aangrijpende serie op.
Al die vette actiefilms, horrors en thrillers laten we vandaag even een keer links liggen. Vandaag tippen we een serie die gruwelijk doch indrukwekkend is en je aan het nadenken zet. De Tweede Wereldoorlog zit vol meeslepende verhalen, maar deze kenden wij nog niet. Alleen maar goed dat dit is verfilmd en zo tot in de eeuwigheid verteld kan worden.

The Tattooist of Auschwitz

In de miniserie volgen we het waargebeurde verhaal van Lali en Gita Sokolov. Zoals de titel van de serie al verklapt speelt dit verhaal zich af in het verschrikkelijke Auschwitz. Lali werd in 1942 gedeporteerd naar een van de drie concentratiekampen van Auschwitz: Auschwitz-Birkenau. Daar wordt de Joodse man benoemd tot een van de 'Tätowierers'.
Foto: Skyshowtime
Foto: Skyshowtime
Als tatoeëerder moet hij de identificatienummers op iedereens zijn of haar arm tatoeëren. Op een gegeven moment komt Gita bij hem en ze raken opslag verliefd. Het is het begin van een onvergetelijk liefdesavontuur en ze zetten alles op alles om elkaar in leven te houden. Het liefdesavontuur houdt niet op, want het levert ze zelfs een zoon op, genaamd Gary. "Mum and dad’s story has everything: romance, love, survival, and hope, all set against a backdrop of some of the worst of conditions that have existed.”

Aangrijpend verhaal

In de trailer blikt de 'de oudere' Slovaakse Jood Lali, gespeeld door Harvey Keitel, terug op zijn tijd in Auschwitz. Het gaat over hoe hij daar als jonge Lali is beland en wat voor impact dat op hem had. In zijn jongere jaren wordt zijn rol uitermate goed vertolkt door Jonah Hauer-King. Dan hebben we het nog niet eens gehad over Anna Próchniak, die de rol vertolkt van Gita. Met hun acteerskills raken ze je recht in je hart. Wat nog lang bij ons zal blijven hangen is op wat voor een doordringende en pure manier Gita op het einde van de trailer zegt tegen Lali: ‘Love still exists, even here.’
Heel erg goed dat dit verhaal verteld wordt en we zo de verschrikkelijke gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog verteld blijven worden. De serie wordt erg goed ontvangen, gezien de 8,0 op IMDB. "Emotional rollercoaster", "disturbing but moving" en "Everyone should watch this", luiden enkele lovende commentaren.

Trailer

Alle zes afleveringen van de indrukwekkende miniserie is vanaf nu te streamen op steamingsdienst SkyShowtime. Bekijk de trailer hieronder.
Delen met
Ook interessant