Technoband MEUTE tijdens ADE te zien in Het Concertgebouw

aug 10 2023, 14:09 Entertainment
64d3a20e7f0d2 kopie
De festivalzomer loopt langzaam maar zeker op z’n einde. Niet getreurd, want niet lang daarna staat Amsterdam Dance Event alweer op de stoep. De voorbereidingen op het grootste indoor dance festijn ter wereld zijn in volle gang. Een show die bij ons in het oog springt is die van ‘techno marching band’ MEUTE, die Het Concertgebouw op z’n kop zullen zetten.
Alle hoeken, gaten, kelders en zaaltjes worden opengesteld tijdens ADE en traditiegetrouw gooit ook Het Concertgebouw haar deuren open. In het verleden kwamen artiesten als Nils Frahm, Henrik Schwarz en Youssou N’Dour al langs voor een uniek concert. Nu heeft MEUTE een plaatsje verworven in een van de mooiste muziekzalen ter wereld. De elf man sterke brassband komt op donderdag 19 oktober de boel op stelten zetten.

MEUTE

De Duitse formatie heb je wellicht wel eens voorbij zien komen op YouTube of een van je socialmediakanalen, want hun video’s zijn miljoenen keren bekeken. MEUTE bestaat uit een groep blazers en percussionisten en heeft de afgelopen jaren furore gemaakt met hun energieke akoestische techno. En ja, dat gaat keihard los.
Zo hebben ze eigen interpretaties gegeven aan tracks van artiesten als Laurent Garnier (Men With The Red Face, zie hierboven), Âme, Flume ( 62 miljoen views , hallo) Deadmau5 en Maceo Plex. Achterliggende gedachte is om hun elektronische muziek los te krijgen achter de statische dj-booth. Dat gaat ze goed af, want sinds de oprichting in 2015 hebben ze de hele wereld over gereisd. Ze begonnen gewoon op straat, maar vanuit daar hebben ze het bijvoorbeeld geschopt tot het prestigieuze Coachella, maar stonden ze ook op Nederlandse festivals als DGTL en Down The Rabbit Hole.

Ticketverkoop

Vrijdag 11 augustus om 10:00 uur start de voorverkoop via de website van Het Concertgebouw en ADE. Er kan gedanst worden, want alle stoelen worden verwijderd uit de grote zaal van Het Concertgebouw. Zet 'm in je agenda, want dit wordt er wel eentje hoor!
64d3a1dfa55d1
Foto: Steffi Rettinger
Delen met
Ook interessant